Belgian F1-viikonloppu polkaistiin käyntiin sateisissa olosuhteissa perjantaina iltapäivällä. Paikan tuloslistan kärjestä nappasi Ferrarin Carlos Sainz.

Kyseessä oli samalla viikonlopun ainoa harjoitussessio, sillä seuraavaksi on vuorossa jo aika-ajot sunnuntain kilpailuun sprinttiformaatista johtuen. Olosuhteiden johdosta kierrosajat olivat melkolailla nimellisiä ja riskejä pyrittiin välttämään, sillä autoja ei haluttu hajottaa aika-ajon alla. Sade loi samalla kuskeille ja tiimeille suuren haasteen keksiä optimaaliset säädöt loppuviikonlopun sessioihin, sillä autoja ei aika-ajon alkaessa saa enää suuremmin säätää.

Rata-alueelle saapuneet katsojat saivat onneksi rahoilleen vastinetta, kun autot pystyivät kiertämään rataa vaikeista olosuhteista huolimatta. F1-kautta hallitseva Max Verstappen ei ottanut turhaa stressiä harjoittelusta, sillä miestä ei nähty radalla kuin vasta session loppupuolella. Hollantilaisella on sunnuntain kilpailuun rasitteena viiden lähtöruudun rangaistus. Kohti kolmatta mestaruuttaan ylivoimasesti ajavalle Verstappenille tosin riitti vain kaksi harjoituskierrosta.

Liukkaasta radasta johtuen kuljettajilla nähtiinkin ylimääräistä ohjelmaa ja muun muassa Alfa Romeon Zhou Guanyu kolhi autonsa etusiiven kaiteisiin. Hetkeä myöhemmin sessio jouduttiin keskeyttämään punaisilla lipuilla, sillä Williams-tallin Logan Sargeant liukui Kemmelin suoran päätteeksi kaiteisiin.

Tilanne ei varmasti ollut mieluisa amerikkalaiskuskille, sillä hän raportoi autosta hajonneen jotain ja meni sen takia suoraan kaiteisiin. Autoon ei onneksi näyttänyt tulevan järin suuria vaurioita, joten hänen pitäisi olla mukana myöhemmin ajettavassa aika-ajossa.

Sargeantin ulosajo tapahtui noin puolen tunnin kohdalla ja Williamsin siivousurakan yhteydessä sade yltyi, eikä autoja nähty hetkeen radalla. Noin 13 minuuttia oli kellossa jäljellä, kun jotkut kuskit kävivät vielä kokeilemassa Span radan liukkauden.

Aika-ajojen on tarkoitus käynnistyä kello 18:00 Suomen aikaa. FIA ilmoitti aiemmin perjantaina, että perjantain harjoitukset eivät määritä sunnuntain kilpailun järjestystä, mikäli aika-ajoja ei pystytä missään vaiheessa ajamaan. Tällaisessa tilanteessa pääkilpailuun lähdettäisiin pistetaulukon mukaisesesta järjestyksestä.

Harjoitusten tuloslista alla.

Belgian GP:n harjoitusten tulokset

  1. Carlos Sainz, Ferrari
  2. Oscar Piastri, McLaren +0,585
  3. Lando Norris, McLaren +1,277
  4. Charles Leclerc, Ferrari +4,941
  5. Sergio Perez, Red Bull +5,033
  6. Alex Albon, Williams +5,187
  7. Yuki Tsunoda, AlphaTauri +5,860
  8. Kevin Magnussen, Haas +6,022
  9. Daniel Ricciardo, AlphaTauri +6,112
  10. Nico Hülkenberg, Haas +6,835
  11. Fernando Alonso, Aston Martin +7,076
  12. Lewis Hamilton, Mercedes +7,092
  13. George Russell, Mercedes +7,268
  14. Valtteri Bottas, Alfa Romeo +8,878
  15. Zhou Guanyu, Alfa Romeo +10,795
  16. Logan Sargeant, Williams (ei aikaa)
  17. Lance Stroll, Aston Martin (ei aikaa)
  18. Pierre Gasly, AlphaTauri (ei aikaa)
  19. Esteban Ocon, Alpine (ei aikaa)
  20. Max Verstappen, Red Bull (ei aikaa)