Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton on fiiliksissä tiiminsä viime aikaisesta kehitystyöstä ja voisi sanoa, että britti odottaa pitkästä aikaa innolla viikonlopun kilpailua Kanadassa.

Saksalaisvalmistaja toi Monacon osakilpailuun runsaan päivityspaketin ja hitaalla katuradalla paketin toimivuus jäi vielä osittain pimentoon. Seuraavassa kilpailussa Espanjassa kuitenkin kilpurin niin sanottu B-versio väläytteli potentiaaliaan, kun Hamilton sekä George Russell kaasuttelivat palkintopallille.

Etenkin Russellin suorituksen ja auton vahvuutta korosti se, että britti starttasi kilpailuun vasta ruudusta 12 ja teki mahtavan nousun. Hamilton kertoo tehtaalla vallitsevan jälleen mahtavan ilmapiirin ja uuden version kanssa ollaan menty oikeaan suuntaan. Sen lisäksi tallilla ei ole enää samoja ongelmia, mitä he kohtasivat ”ponttoonittoman” versionsa kanssa.

Nykyisen konseptin kohdalla tiedetään jo, miten autoa parannetaan ja muutokset ovat näkyneet konkreettisesti sekuntikellossakin. Suunta on oikea ja seitsenkertaisen mestarin mukaan he ovat vihdoinkin löytäneet oman pohjantähtensä.

– Koko tiimissä tuntuu olevan uutta energiaa ja olemme löytäneet meidän ”pohjantähden”. Tiedämme suunnan ja tiedämme mitä tehdä, jotta pääsemme sinne, fiilistelee Hamilton motorsportille.

– Kaikki hykertelevät ja työskentelvät mahdollisimman lujasti. Olen todella innoissani tullessa tänne, jatkaa britti.

Mercedes toi uuden konseptin Monacoon. Hamilton on fiiliksissä uuden menopelin potentiaalista. Artikkeli jatkuu.
Kuva: Getty Images

Painaako kuiva putki historian menestyneintä kuskia?

Hamiltonin edellinen osakilpailuvoitto on Saudi-Arabian GP:stä 2021. Alkaako seitsenkertaista mestaria jo kalvamaan voitottomuus, sillä viime kausikin oli jo hänelle vasta ensimmäinen urallaan, kun voittoja ei irronnut.

– En tunne painoa. Olemme menneet läpi vaikean hetken ja olemme pääsemässä siitä yli. Esimerkiksi jotkut kilpailut, kuten edellinen tuntui siltä kuin olisimme voittaneet. Kyse on vain perspektiivistä, avaa britti tuntemuksiaan.

– Emme toki ole olleet ensimmäisiä, mutta kuten sanoin; Olemme löytäneet pohjantähtemme ja tiedämme suunnan, mihin kulkea, sanoi Mercedes-tähti.

Seuraava F1-kilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Kanadassa. Ensimmäiset harjoitukset käynnistyvät kello 20:30 Suomen aikaa. Koko viikonlopun aikataulun näet tästä.