Kanadan GP-viikonlopun alku oli melkoinen lässähdys. Sessiossa kurvailtiin kaikkiaan noin viitisen minuuttia, kunnes sessio keskeytyi Pierre Gaslyn Alpine-auton hyydyttyä radan varteen.

Session jatkaminen venyi ja venyi, kunnes lopulta avausharjoitusta ei jatkettu ollenkaan. Syynä tähän oli se, että radan CCTV-turvakamerat lopettivat toimintansa tuntemattomasta syystä, eikä niitä saatu pelittämään ensimmäisen session aikana. Kyseessä oli yksinkertaisesti turvallisuusriski.

Useilla tiimeillä olisi riittänyt runsaasti testattavaa uusien päivitysosien johdosta. Red Bullilla on Montrealissa uudenlainen etusiipi, Mercedeksellä pieniä muutoksia sivuponttoonissa ja Alpinella puolestaan uutta on takasiipi, muutokset takajousituksessa sekä jarruputkien jäähdytysputket etupäässä.

McLarenilla on muutoksia takasiivessä ja Alfa Romeo toi takajarruille päivitetyt jäähdytysputket. Aston Martin toi Montrealiin uuden moottorikatteen, parannuksia jäähdytykseen sekä uuden lattian. AlphaTaurilla raportoitiin muutoksia etusiiven läpässä.

Suurimman päivityspaketin Kanadaan toi häntäpäässä pyörinyt Williams. Brittitallin kilpuriin lyötiin uusi lattia, moottorikate sekä peilien ja halon uudelleenmuotoilu. Näiden lisäksi FW45-kilpurissa on uusi takajousitus, takajarrujen jäähdytysputket sekä takasiiven päätylevyt. Williamsin päivityspaketti on näillä näkymin Kanadassa vain Alex Albonin kilpurissa.

Jarruputkien jäähdytyksen lisääminen on tyypillistä Gilles Villeneuven radalla runsaiden kovien jarrutusten johdosta.

Ajoajan hukkaanmenon takia toista harjoitusta on päätetty venyttää tunnista puoleentoista ja se alkaa puoli tuntia suunniteltua aiemmin. Täten 2. harjoitukset käynnistyvät jo kello 23:30 Suomen aikaa. Tynkäharjoituksen kärkinimeksi jäi lopulta suomalaiskuski Valtteri Bottas, mutta ajoilla ei ole minkäänlaista painoarvoa session keskeydyttyä heti ensimmäisellä vitosella.