Moottoriurheilumaailman johtohahmot sekä kilpaveljet muistelevat lämmöllä torstaina epäonnisessa onnettomuudessa menehtynyttä Craig Breenia.

33-vuotiaana elämän rallipolut jättänyt Breen tunnettiin ajotaitojensa lisäksi etenkin rennosta olemuksestaan sekä lennokkaasta puhekielestään.

Breenin tallikaverina Hyundailla tällä kaudella ajanut Thierry Neuville julkaisi sosiaalisessa mediassa koskettavan kirjoituksen irlantilaisesta ystävästään.

– Tänään menetin tallikaverin ja ennen kaikkea ystäväni. Craig, sinun intohimosi ralliin oli mittaamatonta ja ilosi ratin takana suurempaa kuin kellään meistä. Tunteikkaat kommenttisi pätkien haastatteluissa olivat aivan omassa liigassaan. Kaikki tämä jää syvälle muistoihini. Kaipaan sinua. Lepää rauhassa ystäväni, kirjoitti belgialainen tunteikkaasti.

Breenin kilpakollega sekä maanmies Kris Meeke julkaisi niin ikään sosiaalisessa mediassa tunteikkaan kirjoituksen irlantilaissankarista. Kaksikko tuli toisilleen tutuiksi viimeistään yhteisillä vuosillaan Citroënin tehdastallin leivissä.

– Craig, tänä aamuna heräsit maailman onnellisimpana miehenä eläen unelmaasi. Minun muistoni sinusta eivät jää elämään maailmanluokan kuljettajana, vaan kaverina, joka vietti aikaa lasteni kanssa ja sai heidät nauramaan enemmän kuin minä, aloittaa Meeke.

– Olit elämää suurempi hahmo ja taistelit tiesi huipputasolle puhtaalla intohimolla. Jatka samaan malliin siellä ylhäällä, sinua tullaan kipeästi kaipaamaan, sanoi Meeke maanmiehestään.

Breeniä muisteltiin runsaasti eri puolilla maailmaa ja irlantilaisen poismeno kosketti monien moottoriurheilulajien edustajia aina Formula 1 -kuljettajista MotoGP-kisaajiin. Myös Valtteri Bottas julkaisi lyhyet osanotot somessaan.

– Shokkiuutinen. Lepää rauhassa, Craig Breen, julkaisi Bottas.

Myös rallin MM-sarjan kahdeksankertainen maailmanmestari Sebastien Ogier yhtyi muiden suruun ja muisteli muiden tapaan irlantilaista suurella lämmöllä.

– En löydä sanoja. Kaikki rakastivat Craigin irlantilaista luonnetta ja innostustaan lajiimme. Ajatukseni ovat hänen perheessään näinä surullisina aikoina. Lepää rauhassa Craig, me kaipaamme sinua, kirjoitti ranskalaismestari.

LUE MYÖS: Esapekka Lappi sokissa tallikaverinsa kohtalosta – ”Sanattomaksi vetää”