Hyundain rallikuljettajan Craig Breenin kuolema torstaisessa testionnettomuudessa järkyttää moottoriurheilumaailmaa.

Paikan päältä raavittujen tietojen mukaan irlantilainen olisi ajautunut oikealle kaartavassa mutkassa rajusti aitaan vasen etukulma edellä. Karmean epäonnen myötä ilmeisesti ohjaamoon tunkeutunut aidan kappale osui suoraan Breeniin, joka menehtyi välittömästi.

Hyundain kokopäiväisenä tehdaskuskina kaasutteleva Esapekka Lappi oli tullut itse keskiviikkona kotiin oman testirupeamansa jälkeen ja Breen oli jatkanut urakkaa torstaina. Tallikaverin poismeno oletetusti hiljensi myös suomalaiskuljettajan.

– Sanattomaksi vetää. En oikein tiedä, mitä pitäisi ajatella. Olen vähän shokissa itsekin näistä uutisista, kertoi Lappi Iltalehdelle.

Lappi kertoi heidän olleen tallikaveruuden lisäksi myös hyviä ystäviä keskenään, eikä kaksikon välillä ollut koskaan sen suurempaa kitkaa. Lopulta MM-ralliin päätyneiden Lapin ja Breenin urapolut ovat olleet melko samanlaisia molempien aloittessa moottoriurheilun kartingin puolelta.

– Junnuluokissakin kilpailimme vastakkain. Olemme kulkeneet tavallaan vähän samantyyppisen matkan. Hän oli pitkäaikainen kilpakumppani, kommentoi Lappi.