Australian GP:n aika-ajojen ensimmäinen osio on saatu vietyä läpi. Rikkonaisen osion nopeimmaksi rimpuili MM-kärki Max Verstappen.

Aika-ajojen alkuun saatiin heti jättipaukku, kun Red Bullin Sergio Perez karautti kilpurinsa hietikoille ja jäi sinne jumiin. Meksikolaisella ei tässä kohtaa vielä aikaa ollut taulussa, joten sunnuntain kilpailun lähtöpaikka on koko pakan takaa.

Ajovirheitä nähtiin treenisessioiden tapaan myös heti aika-ajojen alkuun ja Melbournen rata osoitti haastavuutensa. Myös ruuhka oli monen kuskin riesana. Toiseksi nopein oli Mercedeksen George Russell ja kolmas toisella hopeanuolellaan Lewis Hamilton. Mercedes-kaksikko jäi Verstappenista noin kolme kymmenystä.

Esteban Ocon sekä Fernando Alonso täyttivät viiden kärjen. Alfa Romeon Valtteri Bottaksen aika-ajosta muodostui jättipettymys, sillä suomalainen oli kaikista ajan saaneista viimeinen. Bottas valitteli tiimiradioon karmeaa ruuhkaa, joka haittasi viimeistä aikakierrosta.

Muut putoajat olivat Oscar Piastri, Zhou Guanyu, Logan Sargeant sekä pihalle ajanut Perez.

Ensimmäisen osion tuloslista alla.

Jos kuva ei näy, näet sen tästä.

Formula 1

@F1
Q1 CLASSIFICATION

Look at that top 10 👀

#AusGP #F1