Alpinen tallipäällikkö Otmar Szafnauer kertoo, ettei heillä ole aavistustakaan siitä, kuinka he olivat yhtäkkiä surkeiden avauskilpailuiden jälkeen hyvässä vauhdissa Australian Melbournessa.

Kilpailun lopussa toteutetun uusintastartin romurallin johdosta ranskalaistalli ei onnistunut kääntämään vahvaa kyytiä pisteiksi, kun Esteban Ocon sekä Pierre Gasly kolasivat toisensa ratavallin puolelle.

Tällä kertaa käsissä saattaa olla kuitenkin jopa positiivinen ongelma, vaikkakin ensin Alpinella riittää tehtaalla kiirettä valmistaa uusia osia Australiassa tuhoutuneiden tilalle.

– Se täytyy tutkia, sillä auto ei ollut juurikaan muuttunut edellisen kisan jälkeen, kommentoi Szafnauer GPFansin mukaan.

Vallitsevan palkkakaton puitteissa Australian GP:n kaltaiset kahden auton tuplatuhot tekevät hallaa etenkin kehitystyön kannalta. Alpine-pomon mukaan onni oli kuitenkin onnettomuudessa, sillä vauriot eivät ole niin kalliita kuin pelättiin.

– Se ei ole ongelma budjettikaton puolesta, vaikka onnettomuus tulikin kalliiksi. Kolari kuitenkin muutti prioriteetteja, sillä Bakuun tarvitsemme ensiksi tarpeeksi uusia varaosia, kertoi Alpine-pomo.

Seuraava kilpailu ajetaan Bakun vauhdikkaalla katuradalla Azerbaidzhanissa kuluvan kuun viimeisenä viikonloppuna. Koko kisakalenterin näet tästä.