Kansainvälinen autoliitto FIA julkisti helmikuun alussa kuuden moottorivalmistajan rekisteröityneen kauden 2026 moottorisääntöjä varten.

Siinä missä Mercedes, Ferrari, Renault, Audi sekä Red Bull Powertrains olivat jo ennakkoon odotettuja tekijöitä, yllätti kuudes moottorivalmistaja Honda ilmoituksellaan pyrkiä sittenkin jälleen takaisin mukaan kuninkuusluokkaan.

Hondalle ei tosin jää hirveästi talleja vaihtoehdoiksi, sillä yllä mainitut viisi moottorivalmistajaa toimivat ja tulevat toimimaan omien tehdastiimiensä alla. F1-sarjaan jää näillä näkymin kaudeksi 2026 vain kolme asiakastallia, jotka ovat McLaren, Williams sekä Aston Martin, joista jokaisella on tätä nykyä takanaan Mercedeksen voimanlähteet.

Italian motorsport.com -sivuston mukaan japanilaisvalmistaja olisi näistä kolmesta tiimistä lähestynyt tosissaan Aston Martinia. Julkaisun mukaan suurella investoinnilla jatkuvasti projektiinsa rahaa syöttävä Lawrence Stroll olisi valmis nostamaan panoksia entisestään tuomalla Hondan yksinoikeudella moottorivalmistajakseen.

Aston Martin on saanut tällä kaudella laitteensa laulamaan ja nousukiidon esteenä saattaa olla heidän tiivis yhteistyö Mercedeksen kanssa. Aston Martinin moottori, vaihdelaatikko ja taka-akseli ovat käytännössä kokonaan Mersun käsialaa ja nälkä kasvaa syödessä. Aston Martin on tehnyt Mercedestä parempaa työtä muilla osa-alueilla, joten potentiaalia heillä on.

Kilpurin rakentaminen kokonaan itse sekä oma moottorivalmistaja lisännee Strollin silmissä tiimin mahdollisuuksia kavuta tulevaisuudessa kirkkaimpaan kärkeen saakka.