Saudi-Arabian GP:n kovimmaksi puheenaiheeksi nousi torstain lehdistötilaisuudessa turvallisuustekijät viime vuotisen kisaviikonlopun tapahtumista johtuen.

Vuosi sitten perjantain vapaiden harjoitusten yhteydessä Aramcon öljy-yhtiön tiloihin kohdistettiin raju ohjusisku, joka nosti runsaasti kysymysmerkkejä kisaviikonlopun loppuun viemisestä. Kuljettajat olivat jo valmiita perumaan koko sirkuksen, kunnes järjestäjät saivat vakuutettua tapahtuman pystyttävän viemään turvallisesti läpi.

Torstain lehdistötilaisuudessa useilta kuljettajilta kysyttiin kommentteja tähän kuumaan perunaan, sillä järjestäjät ovat jälleen vakuutelleet vahvistaneen turvallisuustoimia, eikä aihetta huoleen pitäisi olla. Muut kuljettajat latoivat pöytään kommentteja, jossa ilmaisivat luottamuksensa kansainväliseen autoliittoon sekä kisajärjestäjiin. Jotkut kuljettajat kertoivat olevansa iloisia palatessaan Saudi-Arabiaan ajamaan kilpaa.

Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton on tunnettu näkökulmistaan sekä siitä, että hän seisoo aina niiden takana. Seitsenkertaisen maailmanmestarin kommenteista voi päätellä, ettei ainakaan hän ole tyytyväinen siihen, että Saudi-Arabian kaltaisessa maassa järjestetään jälleen F1-kilpailu. Viime vuoden tapahtumien lisäksi myös esimerkiksi maan ihmisoikeudet ovat tunnetusti karmealla tasolla, joka on etenkin Hamiltonille ollut jo vuosia tärkeä parannuskohde yleisestikin maailmassa.

– Ei mitään lisättävää. Päinvastoin, mitä kaikki muut sanoivat, pamautti Hamilton.

Hamiltonia pyydettiin tarkentamaan kommenttiaan ja britti jätti medialle tulkinnanvaraa.

– En tarkenna, joten se on vapaasti tulkittavissa. Ainoa mitä odotan innolla on se, että pääsen jälleen W14-auton puikkoihin, jatkaa Hamilton.

– Se on se asia, josta olen innoissani tässä työssä.

– Toivottavasti kaikilla on turvallinen viikonloppu ja kaikki pääsevät turvallisesti takaisin kotiin. Se on ilmeisesti se, mitä voimme tehdä, suostui Mercedes-tähti kommentoimaan.

LUE MYÖS: Valtteri Bottas väisti vaivaannuttavan kysymyksen – ”Rata on makea”