Mercedeksen avauskilpailu Bahrainissa ei sujunut toivotulla tavalla, kun mustat autot jäivät vasta sijoille viisi ja seitsemän.

Poikkeavan aerodynamiikkaratkaisunsa kehittämistä jatkanut saksalaisvalmistaja pidättäytyi suunnitelmassaan ja koitti repiä keksinnöstään vieläkin lisää suorituskykyä irti viime kauden vahvan loppukauden johdosta.

Mercedes oli Bahrainissa kuitenkin vasta neljänneksi nopein auto kilpailussa ja tallissa raportoidaan kärsivällisyyden olevan lopussa jo heti alkuunsa. Tallipäällikkö Toto Wolff kertoo ongelmien olevan nimenomaan aeropuolella ja heikon suorituskyvyn johtuvan heidän väärästä konseptistaan. Asia selittyy simppelisti sillä, että heidän asiakastallinsa Aston Martin oli hurjassa vauhdissa eri filosofian kilpurilla, vaikka perusta on sama kuin Mercedeksellä.

– Sama moottori, vaihdelaatikko sekä jousitus ja he ovat meidän edellämme. On selvää, että ongelmat jäljittyy aeropuolelle, sanoi Wolff.

Muutoksia auton konseptiin voidaan odottaa olevan luvassa ja Mike Elliottin johtamalla teknisellä osastolla paine vain kiihtyy. Asiaa ei helpota se tosiasia, että uusien komponenttien valmistamisessa menee runsaasti aikaa.

Mercedeksen kerrotaan pitäneen Bahrainin GP:stä palattuaan Brackelyn tehtaalla pitkän palaverin, joka oli kestänyt yön pikkutunneille saakka. Red Bull päätti Mercedeksen dominanssin myös valmistajien puolella viime kaudella ja saksalaisvalmistajalla on niin kiire takaisin voittotaistoon, että tekniselle osastolle olisi jaettu jo uhkavaatimus Mercedeksen palauttamiseksi taistoon paremmista sijoista.

LUE MYÖS: Näin paljon F1-autot ovat nopeutuneet viime vuodesta – kärkipäässä todellinen yllättäjä

Lähde: formu1a.uno