F1-sarjassa kehitetään jatkuvasti uusia innovaatioita ja insinöörit koittavat keksiä keinoja repiä kilpureistaan lisää suorituskykyä.

Uuden sukupolven autot näkivät päivänvalonsa ensimmäisen kerran viime kaudella ja suunnittelijat ovatkin onnistuneet jälleen kerran tekemään massiivisia parannuksia yhden kalenterivuoden aikana kilpureihinsa.

Max Verstappenin paaluaika lauantaina oli kahdeksan kymmenystä nopeampi kuin Charles Leclercin viimevuotinen veto, jolla vietiin paalupaikka Bahrainissa. Red Bull onkin yksi eniten kierrosaikaansa parantaneista talleista, kun verrataan aikoja nimenomaan viime vuoden Bahrainin GP:n aika-ajoihin.

Energiajuomatalli on ottanut lähes sekunnin harppauksen, mutta Red Bullin edessä on kaksi todellista yllätysparantajaa. Williamsin paras noteeraus oli lauantain aika-ajoissa noin 1,2 sekuntia parempi kuin vuosi sitten ja Aston Martinilla puolestaan hurjat 2,4 sekuntia.

Suomalaisittain lista on hieman huolestuttavaa katseltavaa, sillä Valtteri Bottaksen edustama Alfa Romeo löytyy viimeiseltä sijalta parannettuaan vuosi sitten ajettua parasta aikaansa vain reilulla kymmenyksellä. Koko listan näet alta.

Jos twiitti ei näy, näet sen tästä.

Autosport

@autosport
Those Aston Martin gains in qualifying vs last year... 🤯

#F1 #BahrainGP