Entinen F1-sarjan kiistelty johtaja Bernie Ecclestone jatkaa ristiretkeään F1-legenda Lewis Hamiltonia vastaan. Kaksikko on ollut napit vastakkain jo vuosia.

Tällä kertaa Ecclestone ottaa kantaa britin ensimmäiseen mestaruuteen vuodelta 2008. Tällöin mestaruus ratkesi kirjaimellisesti kauden viimeisessä mutkassa, kun Hamilton teki ratkaisevan ohituksen vieden mestaruuden Ferrarin Felipe Massan hyppysistä.

Ecclestonen mukaan tulos on kuitenkin vääryys. Kauden aikana nähtiin yksi F1-historian kohutuimmista tilanteista, kun Renault nappasi voiton Singaporen GP:ssä Fernando Alonson johdolla. Myöhemmin kuitenkin selvisi, että talli oli käskenyt kakkoskuski Nelson Piquet juniorin kolaroimaan tahallaan mahdollistaakseen Alonson voiton.

Ecclestone toivoo pystyneensä perumaan kilpailun tuloksen antaen mestaruuden lopulta Massalle. Sääntöjen mukaan vasta kaudella 2009 paljastunut juoni ei antanut Ecclestonelle sekä kumppaneille mahdollisuutta mitätöidä kilpailun tulosta.

– Siihen aikaan Formula 1 -kauden mestaruustulos tehtiin viralliseksi FIA:n palkintogaalan jälkeen. Hamilton sai palkintonsa, emmekä sen jälkeen voineet asialle mitään, Ecclestone kertoi PlanetF1-sivuston mukaan.

– Meidän olisi pitänyt mitätöidä kilpailun tulos ja jättää se pois pistelaskuista. Näin Hamilton ei olisi voittanut mestaruutta vaan Massa.

– Minulla on edelleen paha mieli hänen puolestaan. Hän teki kaiken oikein, mutta hänen mestaruutensa huijattiin pois. Samalla Hamiltonilla oli koko maailman onni puolellaan. Tänä päivänä veisin sen pois jo voisin.

– Minulle Michael Schumacher on tästä syystä edelleen ainoana kuskina mestaruustilaston kärjessä. Minua ei kiinnosta mitä tilastot sanovat nyt.