Uransa ensimmäiseen F1-kauteen valmistautuva Logan Sargeant kertoo yhdessä vaiheessa jo luovuttaneen F1-unelmansa suhteen.

Sargeant tekee maaliskuun alussa alkavalla kaudella debyyttinsä Williamsin puikoissa. Viime kaudella F2-sarjassa neljänneksi sijoittunut yhdysvaltalainen avaa parin vuoden takaisia tapahtumia, joiden myötä hän ei uskonut enää mahdollisuuksiin kuninkuusluokassa.

Vuonna 2020 Sargeant hävisi niukasti F3-sarjan mestaruuden Oscar Piastrille, joka niin ikään debytoi ”vasta” tulevalla F1-kaudella kisakuljettajana McLarenilla. Sargeant ei kuitenkaan seuraavalla kaudella saanut ajopaikkaa sarjaporrasta ylempää F2-luokasta rahoitusvaikeuksien vuoksi ja joutui lähtemään erilaista reittiä jatkamaan kilpauraansa.

Sargeant joutui miettimään useita vaihtoehtoja, kuten jenkkiformuloita ja koppiautoja. Lopulta paluu F3-luokkaan kaudeksi 2021 toi vahvojen esityksien ansiosta kiinnityksen Williamsin kuskiakatemiaan, jonka johdosta yhdysvaltalainen pääsi vihdoinkin kokeilemaan myös siipiään F2-sarjassa.

– Olin 100-prosenttisesti varma, että se oli siinä, kertoi Sargeant kysyttäessä vuodesta 2021.

– Siinä vaiheessa ajattelin meneväni LMP-autoihin tai IndyCar-reittiä kohti. Ne vain olivat realiteetit siinä kohtaa ja ne olivat ainoat jäljellä olevat vaihtoehdot, avaa Sargeant.

Paluussa F3-luokkaan oli tarkoituksena vain ”kuluttaa aikaa” ja auttaa Charouz-tallia eteenpäin oman projektinsa kanssa sekä ylläpitää tuntumaa ajohommissa. Lopulta Williams kiinnitti katseensa tätä nykyä 22-vuotiaaseen nuorukaiseen ja Sargeant ajaa kaudella 2023 moottoriurheilun kirkkaimmissa valoissa.

LUE MYÖS: F1-talli Williams esitteli tulevan kauden värityksensä – merkittävä öljybrändi hyppäsi mukaan

F1-debyyttiinsä yhdysvaltalainen ei kasaa suuria odotuksia, sillä testipäivät ovat vähentyneet viime vuodesta entisestään. Siinä missä vuotta aiemmin esimerkiksi Zhou Guanyulla oli kuusi testipäivää aikaa opetella ja ottaa tuntumaa F1-laitteisiin, on tänä vuonna talvitestejä enää vain kolme päivää Bahrainissa.

Ensimmäiset maistiaiset uudesta Williams-autosta Sargeant saa kuitenkin maanantaina Silverstonessa, kun talli suorittaa sääntöjen salliman 100 kilometrin mittaisen filmauspäivän yhdessä tallikaverinsa Alex Albonin kanssa.

LUE MYÖS: Kuninkuusluokkaan liittyvä Audi latasi kovan tavoitteen F1-projektilleen

Lähde: motorsport.com