F1-sarjaan kaudella 2026 liittyvä Audi täräytti kunnianhimoisen tavoitteen heidän F1-projektiinsa liittyen.

Saksalaisvalmistajan tavoitteena on jo kolmannella kaudellaan kuninkuusluokassa taistella F1-sarjan suurien tallien kanssa kärkisijoista.

Audi nappasi jo itselleen osan Sauberin osakkeista, vaikkakaan määrää ei olla tässä vaiheessa paljastettu julkisuuteen. Saksalaisjättien suunnitelmana on tehdä Sauberista Audin tehdastalli ja vaikka heidän F1-sarjaan liittymiseensä on vielä kolme vuotta aikaa, ovat he jo aloittaneet työt tätä silmällä pitäen.

Kilpurin alusta ja kori tullaan valmistamaan Sauberin Hinwillin tehtaalla Sveitsissä, kun taas voimayksiköt valmistetaan Audin Neuburgin tehtaalla Saksassa. Audi ei joudu aloittamaan täysin tyhjästä Sauber-yhteistyön johdosta, joten heidän formulapuolen pomolla Adam Bakerilla on tästäkin syystä kovat tavoitteet.

– Tavoitteena on kilpailla kärkitallien kanssa jo kolmannella kaudella ja sitä varten tarvitsemme huippumoottorin, avaa Baker Sport Bildille.

– Haluamme näyttää kaikille, että mitä ”valmistettu Saksassa” tarkoittaa. Luotettavaa voimayksikköä korkeimmalla mahdollisella tasolla.

– Olemme todella ylpeitä, että F1-sarjassa on jälleen kerran Saksasta käsin operoiva osallistuja, hehkuttaa Audi-pomo.

Viimeisimmällä lauseella Baker viittaa siihen, että vaikka Mercedes on viime vuosina niittänyt menestystä F1-sarjassa saksalaisvalmistajan merkin alla, ovat heidän moottorinsa kuitenkin rakennettu Britanniassa. Baker uskoo myös Audin pitkien moottoriurheiluperinteiden helpottavan heidän taipalettaan kohti moottoriurheilun absoluuttista huippua.

– Tietysti meillä on tietotaidossa aukko F1-moottorin rakentamisen suhteen, mutta meillä on hyvin aikaa kiriä muita. Meillä on todella kokenut ryhmä, enkä voi olla ajattelematta menestystämme DTM:ssä, Formula E:ssä ja Le Mansissa, kertoi Baker.

Audi tulee olemaan kaudella 2026 yksi kuudesta moottoritoimittajasta. Muita moottorivalmistajia ovat Alpine/Renault, Ferrari, Mercedes ja Red Bullin kanssa juuri yhteistyönsä julkistanut Ford. Myös kuninkuusluokan kauden 2021 päätteeksi hyvästellut Honda taipui jälleen kerran rekisteröitymään kauden 2026 moottorisäännöille, mutta heidän kuvioistaan ei ole vielä tarkempaa selvyyttä.

LUE MYÖS: Charles Leclerc pääsi ulkoiluttamaan Michael Schumacherin legendaarista mestaruuskilpuria – ”Mikä päivä!”

Lähde: PlanetF1