Ruotsin MM-rallin perjantainen ajopäivä on saatu pakettiin. Yötauolle kärkipaikalta lähtee Hyundain Craig Breen.

Ruotsin lumilla ollaan toistaiseksi vältytty kuumimman kärjen osalta suuremmalta draamalta. Päivän dramaattisin hetki koettiin viidennellä pätkällä, kun Toyotan Takamoto Katsuta rysäytti rajusti penkkaan ja putosi myöhemmin toden teolla pelistä pois auton ylikuumennuttua.

Suomen Kalle Rovanperä joutui tyytymään perjantaina aurakuskin rooliin ja eroa kärkeen jää lauantain takaa-ajolle 31,1 sekuntia. Voittotaistoon nousemiseen tarvitaan hallitsevalta mestarilta jo jonkinlaista ihmettä, mutta palkintopallista ajetaan vielä tosissaan.

M-Sportin Fordilla ajava Ott Tänak on repinyt laitteistaan kaiken mahdollisen irti vakuuttavaan tyyliin ja taistelee edelleen vahvasti voitosta. Virolainen on perjantain jälkeen rallissa toisena ja eroa kärkimies Breeniin on vain 2,6 sekuntia. Irlantilainen on Hyundaillaan hyödyntänyt esimerkillisesti hyvän lähtöpaikkansa ja ajanut hyvin.

Esapekka Lappi on pitänyt oivallista kyytiä Ruotsin lumilla. Hyundai-kuljettaja on kolkutellut kärkivauhtia koko päivän, mutta harmillinen pyörähdys päivän kuudennella ek:lla himmensi päivän positiivista antia. Eroa Pieksämäen miehellä on perjantain jälkeen kärkeen 11,2 sekuntia.

– Ei ollut lopulta paha, mutta uskon, että parannettavaa on. Pitää miettiä yön yli ja yritettävä olla parempia huomenna, kommentoi Lappi päivän antia.

Ralli jatkuu lauantai-aamuna kello 09:05 Suomen aikaa. Koko rallin aikataulun näet tästä. Rallin kokonaistilanne alla.

Ruotsin MM-rallin tilanne, ek 8/18

  1. Craig Breen, Hyundai
  2. Ott Tänak, M-Sport Ford +2,6
  3. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai +11,2
  4. Elfyn Evans, Toyota +26,5
  5. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +31,1
  6. Thierry Neuville, Hyundai +36,8
  7. Pierre-Louis Loubet, M-Sport Ford +1:16,2