Ruotsin MM-rallin lauantain ajopäivä on saatu pakettiin. Sunnuntaille johtopaikalta lähtee väkevästi ajanut Fordin Ott Tänak.

Virolainen nousi lauantai-iltapäivänä kärkeen, kun rallia pitkään johtanut Hyundain Craig Breen koki rengasrikon EK13:lla. Irlantilainen menetti hänen onnekseen vain muutaman sekunnin ja säilyi edelleen voittotaistossa mukana. Hyundai-kuski kärsi vielä pätkän viimeisellä yleisöpätkällä lisää, kun hänellä oli renkaat aivan loppu. Eroa Tänakiin kertyi jo 8,6 sekuntia.

Kolmastoista erikoiskoe oli suomalaisittain musta, kun ensin Toyotan Kalle Rovanperä pyörähti ja menetti asemiaan. Rovanperä kuitenkin nousi aluksi kolmanneksi, kun Hyundai Esapekka Lappi ei ollut yhtä onnekas. Pieksämäen miehellä hajosi eturengas kovavauhtisessa kurvissa ja hän ajautui lumipenkkaan. Aikaa tuhraantui seitsemän minuuttia ja haaveet hyvistä pisteistä pöllysivät hankeen. Rovanperä jatkaa rallissa neljäntenä Thierry Neuvillen livahdettua edelle.

Sunnuntaina luvassa on enää kolme erikoiskoetta. Aikataulun näet tästä. Rallin kokonaistilanne alla.

Ruotsin MM-rallin tilanne, EK 15/18

  1. Ott Tänak, Ford
  2. Craig Breen, Hyundai +8,6
  3. Thierry Neuville, Hyundai +23,7
  4. Kalle Rovanperä, Toyota +27,5
  5. Elfyn Evans, Toyota +57,7
  6. Pierre-Louis Loubet, Ford +2:28,1
  7. Oliver Solberg, Skoda (WRC2) +5:55,0
  8. Ole Christian Veiby, Volkswagen (WRC2) +6:46,6
  9. Sami Pajari, Skoda (WRC2) +7:08,9
  10. Nikolai Gryazin, Skoda (WRC2) +7:20,0