Ruotsin MM-rallia on paahdettu pitkin perjantai-päivää ja vuorossa oli jo alkuillalla pimeässä ajettu seitsemäs pätkä.

Perjantaina auraajan roolissa ollut Kalle Rovanperä kärsi jälleen, eikä ollut tyytyväinen päivän toiseksi viimeisen ek:n antiin. Hallitsevan maailmanmestarin tavoitteena on ollut ottaa mahdollisimman tehokas torjuntavoitto ja alkaa ajamaan tosissaan lauantaina, kun ajojärjestys muuttuu suotuisammaksi.

– Ei ollut helppoa. Paljon soraa linjalla ja etenkin alussa. Takarenkaille ei ole uraa ja joutuu yrittää avata takaa tuleville, joten joutuu käyttämään eturengasta paljon. En usko että oli hirveän hyvä, kommentoi Rovanperä pätkän maalissa.

Rovanperä on Toyotallaan seitsemännen erikoiskokeen jälkeen rallissa viidentenä. Eroa kärkeen on jo 35,4 sekuntia.

Hyundain Esapekka Lappi on ollut pitkin päivää loistavassa vauhdissa, mutta kuudennella pätkällä sattunut pyörähdys heikensi suomalaisen asemia. Lappi syötti seitsemännellä pätkällä jälleen vahvasti ja jatkaa rallissa kolmantena. Eroa kärkimieheen ja tallikaveriin Craig Breeniin on tässä kohtaa 14,1 sekuntia.

– Aamulla nautin iltapäivää enemmän. Luulin, että auto toimii paremmin toisella kierroksella, mutta ei se mennytkään niin, totesi Lappi.

Perjantaina on luvassa vielä yksi erikoiskoe, joka alkaa klo 20:05 Suomen aikaa. Koko rallin aikataulun näet tästä. Rallin kokonaistilanne alla.

Ruotsin MM-rallin tilanne, ek 7/18

  1. Craig Breen, Hyundai
  2. Ott Tänak, M-Sport Ford +6,4
  3. Esapekka Lappi, Hyundai +14,1
  4. Elfyn Evans, Toyota +27,9
  5. Kalle Rovanperä, Toyota +35,4
  6. Thierry Neuville, Hyundai +38,6
  7. Pierre-Louis Loubet, M-Sport Ford +1:05,5