M-Sportille täksi kaudeksi hypännyt Ott Tänak joutui kohtamaan karun faktan Monte Carlon MM-rallissa.

Virolaiskuljettaja hyökkäsi uuteen kauteen haaveenaan kenties jopa maailmanmestaruuden voittaminen M-Sportin Fordin puikoissa, joka on jäänyt hallitsevien merkkien, Toyotan sekä Hyundain jalkoihin viime vuosina.

Ford Pumasta ei tuntunut löytyvän raakaa vauhtia Monte Carlon kimuranteilla teillä, lukuunottamatta rallin päättävää Power Stage -erikoiskoetta, johon virolaismestari laittoi kaiken peliin. Tänak hyökkäsi mielettömällä riskillä ja onnistui täräyttämään toiseksi nopeimman ajan.

Avausralli ei kuitenkaan ollut ongelmaton ja Tänak sai kokea runsaalla kädellä tallin jo viime kaudelta tutut epäluotettavuusongelmat. Torstaisia elektroniikkaongelmia seurasi ohjaustehostimen tökkiminen lauantaina, josta oman osansa sai myös tallikaveri Pierre-Louis Loubet.

Mukaan tarttui lopulta 14 MM-pistettä viidennen sijan, sekä päätöspätkän toiseksi nopeimman rykäisyn johdosta. Eroa rallia dominoineeseen Toyotan Sebastien Ogieriin revähti noin kaksi ja puoli minuuttia, mutta Tänak on edelleen toiveikas paremmasta huomisesta.

– Yleisesti se oli silti hyvä viikonloppu. Opimme runsaasti ja keräsimme hyvin kilometrejä. Meillä on tietysti paljon parannettavaa ja pitää olla tasaisempi sekä löytää lisää vauhtia, sanoo Tänak motorsport.com -sivustolla.

Nimenomaan rallin viimeinen pätkä antoi Tänakille toivoa, että ainakin vauhtia on pankissa. Virolaisen mukaan heillä ei vain ole tällä hetkellä sellaisia säätöjä ja balanssia, jotta samanlaista vauhtia pystyisi ylläpitämään koko rallin ajan.

– Tällä hetkellä emme pysty pitämään renkaita hengissä koko matkaa. On paljon asioita tehtävänä, sillä olemme paljon perässä tällä hetkellä. Iso työ edessä, sanoi Tänak.

LUE MYÖS: Kalle Rovanperältä järkyttävä temppu viimeisellä pätkällä – ranskalaiskonkari klassikkokilpailun voittoon