Rallikauden avannut Monte Carlon MM-ralli on saatu päätökseen. Klassikkorallin voittoon kaasutteli jo yhdeksättä kertaa urallaan Toyotan konkarikuljettaja Sebastien Ogier.

Ogier näytti nuoremmilleen jälleen kerran, että Monten kimuranteilla teillä kokemus on valttia. Kahdeksankertainen maailmanmestari täräytti heti rallin alkuun turvallisen johtoaseman ja kontrolloi kärkipaikkaansa koko rallin ajan Kalle Rovanperän lauantaisesta mahtiesityksestä huolimatta.

– Tämä on minun rallini, ilakoi Ogier päätöspätkän maalissa.

Rovanperän kauden startti oli erinomainen ja keräsi loistavat pisteet haastavasta rallista. Suomalaismestari onnistui pätkimään päävihollisensa, sillä Ogier ei aja tälläkään kaudella kaikkia ralleja. Power Stagella kylmänviileä suomalainen täräytti muille jauhot suuhun ajamalla pohjat ja nappasi täydet viisi lisäpistettä.

– Ihan ok, mutta oli pieni ongelma jarruissa pätkän varrella. Oli ihan hyvä viikonloppu ja kiitokset tiimille. Putsauksessa hävittiin tosi paljon alussa aikaa, mutta voi olla ihan tyytyväinen, kommentoi Rovanperä hienoa kilpailuaan.

M-Sportille palannut Ott Tänak sijoittui rallissa lopulta haastavien hetkien jälkeen viidenneksi. Lauantaina virolainen kärsi ohjaustehostimen takkuilusta ja joutui tyytymään hieman kevyempään pistesaaliiseen avauskilpailussa. Rallin päättävälle Power Stagelle Tänak kuitenkin laittoi kaiken peliin ja täräytti hyvän ajan saavuttaen neljä lisäpistettä.

Esapekka Lapin Hyundai-debyytti oli vaikea. Pieksämäen mies kamppaili auton säätöjen kanssa koko rallin ajan, mutta onnistui kuitenkin napsimaan tärkeitä pisteitä plakkariin, lauantaisesta rengasrikosta huolimatta. Seuraavana vuorossa olevan Ruotsin MM-rallin pitäisi olla suomalaiselle jo paljon parempi.

– Ainakin keräsimme kaikki kilometrit ja opimme ymmärtämään autoa enemmän tänä viikonloppuna. Täytyy vain yrittää olla parempi ensi kerralla. Aika pettynyt omaan suoritukseen ettei pystynyt parempaan ja odotin kyllä enemmän viikonlopulta, sätti Lappi itseään viimeisen pätkän maalissa.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 9.-12.2. Ruotsissa. Koko tulevan kauden kisakalenterin näet tästä. Monte Carlon lopputulokset alla.

Monte Carlon MM-rallin lopputulokset

 1. Sebastien Ogier, Toyota
 2. Kalle Rovanperä, Toyota +18,8
 3. Thierry Neuville, Hyundai +44,6
 4. Elfyn Evans, Toyota +1:12,4
 5. Ott Tänak Ford +2:34,9
 6. Takamoto Katsuta, Toyota +3:32,6
 7. Daniel Sordo, Hyundai +3:47,5
 8. Esapekka Lappi, Hyundai +3:51,3
 9. Nikolai Grjazin, Skoda (WRC2) +10:03,4
 10. Yohan Rossell, Citroen (WRC2) +10:07,9
 • Rossell nousi WRC2-sarjan voittoon Grjazinin viiden sekunnin aikasakon johdosta.