F1-sarjan johtoportaissa käy melkoinen kuhina tällä hetkellä.

Williams tiedotti maanantaina tallipäällikön sekä toimitusjohtajan tehtäviä hoitaneen Jost Capiton jättävän tehtävänsä ja Ferrari puolestaan tiistaina palkanneensa Frederic Vasseurin uudeksi tallipäällikökseen.

Ovi käy samaan aikaan myös muualla, sillä McLarenin tallipäällikkö Andreas Seidl jättää pestinsä brittitallissa ja siirtyy Alfa Romeona tunnetun Sauberin leiriin toimitusjohtajan paikalle.

F1-sarjan virallisten nettisivujen mukaan Seidlin ensimmäinen tehtävä on löytää tiimiin uusi tallipäällikkö Vasseurin tilalle. Ympäristö on saksalaisinsinöörille tuttu, sillä hän on aiemmin urallaan työskennellyt useamman vuoden sveitsiläistallissa ratatoimien johtajana. Tämän jälkeen Seidl niitti menestystä WEC-sarjassa Porschen pomona kestävyyskisoissa.

– Hienoa liittyä Sauber-yhtymään tammikuusta alkaen. Tämä on tiimi, jolla on rikas historia F1:ssä ja tunnen organisaation hyvin työskenneltyäni sekä asuessani aikoinaan Hinwillissä neljä vuotta, fiilistelee Seidl.

Seidlin pestaamisessa lienee painoarvoa juurikin sillä, että hän oli mukana nostamassa Porschen kestävyysautoissa menestysten tielle. Hän on pätevä kaveri viemään tallia eteenpäin, etenkin Audin liittyessä matkaan kaudella 2026, jolloin Sauberista on tulossa Audin tehdastalli.

RaceFansin mukaan Seidlin tontin McLarenilla perii toiminnanjohtajana työskennellyt Andrea Stella.

LUE MYÖS: Vahvistus: Tässä on Ferrarin uusi tallipäällikkö – myös Valtteri Bottas saa uuden pomon