Ferrarin F1-talli julkisti tiistai-aamuna Frederic Vasseurin nappaavan tallipäällikön tehtävät haltuunsa italialaistallissa.

Vasseur, 54, on toiminut edelliset kuusi kautta Sauberin tallipäällikkönä, joka on viimeisimmät kaudet tunnettu Alfa Romeona sponsorisopimuksesta johtuen. Vasseur tuo Ferrarille mukanaan pitkän linjan kokemuksen moottoriurheilun saralta työskenneltyään alalla jo yli kaksi vuosikymmentä.

Vasseurin nimi on ollut huhupuheissa kaikkein vahvimmin mukana ja spekuloinnille saatiin päätös tämänkin asian suhteen tiistaina. Ranskalainen aloittaa tehtävät italialaistallissa tammikuussa.

– Olemme iloisia voidessamme toivottaa Fred Vasseurin tervetulleeksi Ferrarin tallipäällikkönä. Hän on koko uransa ajan yhdistänyt hänen tekniset vahvuutensa koulutettuna insinöörinä sekä saanut kaiken irti kuljettajistaan ja tiimeistään, ylistää Ferrarin toimitusjohtaja Benedetto Vigna.

– Hänen lähestymistapansa sekä johtajuus ovat juuri sellaista uutta energiaa, jota Ferrari tarvitsee.

Vasseur liittyi sveitsiläistallin vahvuuteen vuonna 2017, jolloin tallissa oli palikat pahasti sekaisin. Ranskalaispomon johdolla talli on pikkuhiljaa noussut jälleen lähtöruudukon perältä todenteolla takaisin keskikastin pistesaalistajaksi. Houkutus Ferrarille oli oletetusti suuri, eikä tällaisista pesteistä juurikaan kieltäydytä.

– On suuri kunnia ottaa ohjat Scuderia Ferrarin tallipäällikkönä. Moottoriurheilua intohimonaan pitävänä henkilönä Ferrari edustaa minulle moottoriurheilun huippua. Odotan innolla työskentelyä lahjakkaan ja intohimoisen tiimin kanssa Maranellossa, kommentoi Vasseur.

Vasseurin loikkaus Ferrarille tarkoittaa samalla sitä, että Alfa Romeolla ajava Valtteri Bottas saa myös uuden tallipäällikön. Ranskalaispomolle kehittyi iso tunneside sveitsiläistiimiin kuuden vuoden aikana tallissa.

– Tämä talli tulee aina tuntumaan kodilta ja kannustan heitä, minne ikinä tulenkaan menemään, kommentoi Vasseur Sauberilta väistymistään.

Sauber ei ole vielä julkaissut Vasseurin seuraajaa.