FLOP3

Juuso Koivumäki: Carlos Sainz. Espanjalaiskuljettaja pyörähti jälleen avausmutkassa. Tuomaristo lätkäisi George Russellille rangaistuksen, mutta Sainzin tulee katsoa myös itse peiliin tilanteessa. Sainz olisi välttänyt kolarin ja kerännyt hyvän kasan pisteitä, jos ei olisi lähtenyt kääntämään Verstappenin rinnalle kohti Russellia, vaan pysynyt ulkopuolella.

Nooa Ruuth: Valtteri Bottas. Loistavat aika-ajosuoritus vesittyi liian helpolla virheellä sunnuntain kisassa. On suomalaisen sekä Alfa Romeon onni, että myös Aston Martin tötöili kilpailussa, eikä talli menettänyt kuudetta sijoitusta.

Eetu Lehtonen: Kansallislaulun esitys. Harvemmin jää F1-kilpailusta tällaiset asiat mieleen, mutta tässä kohtaa meni pahasti vihkoon. Reyna Robertsilla tuntui olevan laulusuorituksessaan sen verta ylilatausta, että kotikatsomossa joutui hieman vääntämään vastaanotinta hetkeksi hiljemmalle.

FLOP2

Juuso Koivumäki: Tuomaristo. Fernando Alonso ajoi urhoollisesti koko kilpailun maaliin kauhukolarin jälkeen ja nousi uskomattomasti pisteille. Tuomaristo päätti pilata nousun, joka olisi jäänyt F1-historiaan ikuisiksi ajoiksi. Tuomariston olisi pitänyt määrätä Alonso varikolle jo kisan aikana, eikä rangaista jälkeenpäin.

Nooa Ruuth: Daniel Ricciardo. Aussikuskin pää tuntuu olevan aivan muualla kuin kilparadoilla. On selvää, että McLaren-aikakausi on ollut kova kolaus itseluottamukselle, mutta ei brittitalli voi olla tyytyväinen kokeneen Ricciardon panokseen tällä hetkellä.

Eetu Lehtonen: Valtteri Bottas. Tiukasti saa olla sinivalkoiset lasit päässä, jos ei pikku hiljaa uskalla jo suomalaisen esityksille antaa rapaa. Hyvistä lähtöasetelmista otettiin jälleen kerran avauskierroksella rajusti takkiin, mutta pistetaistoon oli tällä kertaa senkin jälkeen vielä todelliset mahdollisuudet. Sitten laitteet räpylästä ja perä edellä tekemään hiekkakakkuja.

FLOP1

Juuso Koivumäki: Daniel Ricciardo. Surullista katseltavaa on Ricciardon urakehitys. Muutama vuosi sitten mies taisteli täyspäisesti Max Verstappenia vastaan Red Bullissa ja nyt hän ajaa McLarenilla kilpaa Nicholas Latifia vastaan

Nooa Ruuth: FIA: Fernando Alonson rangaistus oli vitsi. Miehen ”vahingoittunut” Alpine-kilpuri läpäisi tuomariston syynit useaan otteseen, ennen kuin Haas lähetti valituksensa. Jos auto olisi todella ollut vaarallinen, olisi se huomattu ilman toisen tallin apua.

Eetu Lehtonen: Daniel Ricciardo. Tule jo pois sieltä Daniel. Allekirjoittaneelle olisi tällä hetkellä aivan se ja sama, kuka siellä on toisen McLarenin puikoissa, mutta motivaationsa menettänyt aussi täytyy saada sieltä välittömästi pois. McLarenin kannalta harmi, että Oscar Piastrilla lienee kuluvan kauden loppuun saakka sopimus Alpinen kanssa.

TOP3

Juuso Koivumäki: Lewis Hamilton. Hyvä kilpailu Hamiltonilta ja kauden ensimmäinen voittokin oli lähellä. Taisteli hienosti selvästi nopeampaa Red Bullia vastaan kisan voitosta, mutta lopulta nopeampi auto vei voiton.

Nooa Ruuth: Lewis Hamilton. Kauden paras viikonloppu brittikuskilta. Samalla kuitenkin todellisuus löi jälleen päin kasvoja: Mercedes on pudonnut pahasti Red Bullin kelkasta. Silti Hamiltonia ei voi syyttää voitottomuudesta. Austinissakin maailmanmestari osoitti kykenevänsä ajamaan huipputasolla.

Eetu Lehtonen: Lando Norris. Kuumimman kärjen takana nähtiin runsaasti mahtavia ajosuorituksia. Norris pitää yksinään McLarenin mahdollisuuksia hengissä taistelussa valmistajien sarjan neljännestä sijasta. Sunnuntaina nuori britti kampesi vaurioituneella autollaan kilpailun loppupuolella kuudesta autosta ohi vain 14 kierroksessa ja toi brittitallille kasan tärkeitä pisteitä. Hieno suoritus.

TOP2

Juuso Koivumäki: Sebastian Vettel. Saksalainen oli kiinni kauden parhaassa tuloksessaan, kun talli pilasi kilpailun surkealla varikkopysähdyksellä. Tästä huolimatta Vettel pystyi nousemaan aina seitsemänneksi ja lopun upea ohitus Kevin Magnussenista oli F1-kilvanajoa parhaimmillaan.

Nooa Ruuth: Fernando Alonso. Puolessavälissä rengasvalliin, mutta siltikin pisteille ennen FIA:n töhöilyä. Alonso on 40-vuotiaanakin koko sarjan eliittiä. On vain sääli, miten tuomariston täytyi pilata tämäkin suoritus matadorilta.

Eetu Lehtonen: Sebastian Vettel. Nelinkertainen mestari on ollut kuin uudesti syntynyt edellisissä kisoissa. Kantaa Aston Martinia reppuselässään ja lienee vain ajan kysymys, kun Alfa Romeo jää pisteissä taakse. Sunnuntaisessa esityksessä oli vanhaa kunnon Vetteliä ja kylläpä lämmitti nähdä ainakin vielä kerran vanha mestari listan kärjessä. Viimeisten mutkien ohitus Kevin Magnussenista oli huikea temppu.

TOP1

Juuso Koivumäki: Fernando Alonso. Vanha kettu täräytti varmasti yhden uransa kovimmista kisoista. Se miten Alonso pystyi jatkamaan kisaa hurjan kolarin ja ilmalennon jälkeen on ihme. Vielä suurempi ihme on, että Alonso nosti Alpinen tämän jälkeen viimeiseltä sijalta seitsemänneksi asti. Vain kisan jälkeen saatu käsittämätön rangaistus vaarallisesta autosta vei Alonson pisteet.

Nooa Ruuth: Sebastian Vettel. Uransa päättävä saksalainen on ottanut Aston Martinin reppuselkäänsä. Mies ehti jopa johtaa USA:ssa hetkellisesti, ennen kuin talli sössi varikolla miehen peräti top 5 -sijoituksen. Siltikin Vettel osoittaa, ettei eläköityminen johdu taitojen katoamisesta. Nautitaan saksalaisen viimeisistä kilpailuista!

Eetu Lehtonen: Fernando Alonso. Olipahan värikäs ja väkevä kilpailu kokeneelta Matadorilta. Lähtöruuturangaistuksen jälkeen nousi nopeasti pistetaistoon, täräytti karmean puolustusliikkeen tehneen Lance Strollin perään ja kapusi vielä uudestaan sotavammoja saaneella Alpinellaan hyville pisteille. Harmi vain, että FIA varasti huipennuksen tältäkin sankaritarinalta.