Red Bullin Max Verstappen ei onnistunut varmistamaan maailmanmestaruutta Singaporen GP:ssä sunnuntaina jäätyään kauaksi kärkikahinoista.

Verstappenin tallikaveri Sergio Perez ajoi vuorostaan kisan voittoon ennen Ferrari-kaksikkoa.

FLOP3

Juuso Koivumäki: Max Verstappen. Hollantilaiselta harvinainen epäonnistumisten viikonloppu. Vaikka aika-ajossa polttoaineen loppuminen vesitti viimeisen mahdollisuuden, oli Verstappenilla sauma hoitaa homma kotiin jo aiemmin. Kilpailussa turha hötkyily turva-auton jälkeen maksoi monta sijaa.

Nooa Ruuth: Nicholas Latifi. En tiedä tarvitseeko tätä enää edes perustella.

Eetu Lehtonen: Max Verstappen. Koko kauden vakuuttavasti kaasutellut ihmelapsi paljasti vihdoin inhimillisyytensä. Heikko lähtöpaikka meni tallin piikkiin, mutta kilpailussa nähdystä yliyrittämisestä lentävä hollantilainen voi syyttää itseään.

FLOP2

Juuso Koivumäki: Alpine. Renault-moottorin epäluotettavuus on todellinen huolenaihe. Alpinella on jopa selvästi sarjan neljänneksi paras auto, mutta tekniset murheet ovat pudottamassa tallia jopa McLarenin taakse.

Nooa Ruuth: Alpine. Ranskalaistallin kädenlämpöinen kausi jatkuu. Vauhtia riittää, mutta pisteet tuntuvat haihtuvan jatkuvasti moottorisavuna ilmaan. Nyt McLaren on noussut aivan tallin kantaan kiinni valmistajien pisteissä. Kuskien suoritukset ovat loistotasoa, mutta talli sekä auto pettää Alonson ja Oconin jatkuvasti.

Eetu Lehtonen: Alpine. Molemmat autot hyytyivät radan varteen ja arvokkaita pisteitä valui öljyvanojen seassa hukkaan. Toinen pisteetön kilpailu putkeen ja luotettavuus on nousemassa ranskalaistallin suurimmaksi murheeksi, jos unohdetaan pieni tosiasia, että McLaren pyyhälsi jo ohitse taistelussa keskikastin herruudesta.

FLOP1

Juuso Koivumäki: George Russell. Verstappenin tapaan harvinaisen heikko viikonloppu Russellilta. Aika-ajossa jarruhuolet ongelmana, mutta kilpailussa Russellin oma hötkyily maksoi pisteet. Kaiken kukkuraksi kehtasi syyttää Mick Schumacheria kolarista, jonka itse aiheutti.

Nooa Ruuth: George Russell. Molemmat mersut alisuortittivat kilpailussa, mutta nuoremman britin ylimielisyys alkaa jo rassaamaan. Russell lähti kilpailuun varikolta, mutta heikko strategia sekä yksilövirheet jättivät 24-vuotiaan pisteittä vain toista kertaa tällä kaudella. Kolari Mick Schumacherin kanssa oli kyllä naurettavaa suorittamista Russellilta.

Eetu Lehtonen: Mercedes. Hopeanuolet ovat lähes poikkeuksetta ottaneet lähes koko kauden sen mitä otettavissa on tasaisen varmalla ja vahvalla tekemisellään tiimin sekä kuskien puolesta. Singaporeen lähdettiin jopa pienet voittohaaveet silmissä kiiluen, mutta mönkään meni. George Russell töpeksi huonon aika-ajon jälkeen kilpailunsa huolella ja myös Lewis Hamilton sortui ajovirheisiin.

TOP3

Juuso Koivumäki: Valtteri Bottas. Bottakselta kelpo viikonloppu heikolla autolla. Hieman parempaa tuuria, niin suomalainen olisi taistellut itsensä Singaporen edessä jopa pisteille.

Nooa Ruuth: Aston Martin. Talli sai tärkeitä pisteitä jahdatessaan Alfa Romeota MM-taistossa. Ero kutistui jälleen, mutta loppukausi täytyy suorittaa samalla tavalla, jos kuudes sija brittitallia kiinnostaa.

Eetu Lehtonen: Aston Martin. Isolla rahalla operoiva brittitalli sai hieman valoa taaperrukseensa Singaporessa. Hyödynsivät muiden virheet ja muuan kanadalainen pysyi tällä kertaa kaiteiden välissä. Mukava pistesaalis nosti Aston Martinin Haasin sekä AlphaTaurin edelle valmistajien puolella.

TOP2

Juuso Koivumäki: Aston Martin. Harvoin näkee kahta vihreää brittiallin autoa pisteillä, joten Aston Martinilla on nyt syytä juhlaan.

Nooa Ruuth: Sergio Perez. Jos F1-sarja ajaisi vain katuradoilla, olisi Perez selvä mestarisuosikki. Meksikolainen ajoi loistavan kilpailun, varsinkin loppumetreillä. Oma moka turva-auton perässä korvattiin käsittämättömällä nopeudella silloin, kun sitä todella kaivattiin. Hattu päästä meksikolaiselle.

Eetu Lehtonen: McLaren. Brittitallille napsahti jättipotti Singaporesta ja vaikka Daniel Ricciardon nousu oli hieno, ansaitsee Lando Norrisin suoritus silti isomman erityismaininnan. Mitä haastavampi keli, sitä korkeammalla on F1-sarjan ilopilleri. McLaren nosti Ricciardon taktisella pelillä kärkikahinoihin ja Alpinen jääminen pisteittä tarkoittaa sitä, että oranssit ovat tässä kohtaa pistetaulukossa edellä.

TOP1

Juuso Koivumäki: Sergio Perez. Meksikolainen teki sen, mitä hyvä kakkoskuljettaja tekee: kun ykköskuskilla on vaikeaa, tuo voiton silti talliin. Pereziltä varmasti yksi uransa parhaita kilpailuja, ellei jopa paras.

Nooa Ruuth: McLaren. Pienen onnenkantamoisenkin ansiosta loistavan pistesaldon kerännyt brittitalli on jopa suosikki nappaamaan neljännen sijan. Lando Norrisin lisäksi myös Daniel Ricciardo suoritti sunnuntain kilpailussa.

Eetu Lehtonen: Sergio Perez. Kokenut meksikolainen oli sunnuntaina Singaporessa kuin uudesti syntynyt. Viime aikaisista otteistaan paljon parjattu konkari oli heittämällä päivän paras kuljettaja ja todisti jälleen olevansa katuratojen spesialisti. Loppukierrosten repäisy Charles Leclerciin nähden rangaistusuhan alla oli vakuuttava näytös.