Hollannin GP:n aika-ajon ensimmäisen osion nopein kuljettaja oli MM-sarjaa johtava Red Bullin Max Verstappen. Verstappen oli reilun sadasosan nopeampi kuin toiseksi ajanut Mercedeksen Lewis Hamilton.

Kokonaisuudessa kärkipakka oli todella tasainen. Kolmanneksi nopeinta vauhtia pitänyt Alpha Taurin Yuki Tsunoda ei jäänyt kuin kymmenyksen Verstappenista.

Kaiken kaikkiaan seitsemän kuljettajaa mahtui kahden ja puolen kymmenyksen sisään.

Alfa Romeon Valtteri Bottaksen vaikeudet jatkuivat ja suomalainen karsiutui jatkosta kuudentenatoista. Bottaksen lisäksi toisesta aika-ajosta ulkona ovat Haasin Kevin Magnussen, McLarenin Daniel Ricciardo, Aston Martinin Sebastian Vettel sekä Williamsin Nicholas Latifi.

McLarenin Lando Norris saattaa saada aika-ajon päätteeksi rangaistuksen vaarallisesti lähdöstä varikolta. Brittikuljettaja päästettiin varikolta vaarallisesti liikkeelle toisen auton eteen. Tuomaristo ilmoitti tutkivansa tilanteen aika-ajon jälkeen.