Italian GP:ssä nähtiin tuttu voittaja, kun Red Bullin Max Verstappen ajoi jälleen voittoon. Hollantilainen johtaa nyt MM-sarjaa jo yli sadan pisteen erolla ennen Ferrarin Charles Leclerciä.

SuomiF1-sivusto listasi Italian viikonlopun onnistujat ja epäonnistujat.

FLOP3

Juuso Koivumäki: Daniel Ricciardo. Aika-ajossa jo hyvää tekemistä, mutta kilpailutilanteessa aussikuski ei saa McLarenista mitään irti. Toki matka päättyi edellisen Italian GP:n voittajalta tekniseen vikaan, mutta taistelu oli jo siinä vaiheessa menetetty.

Nooa Ruuth: Tifosi. Italialaisfanien toiminta palkintoseremoniassa aiheutti allekirjoittaneessa suurta myötähäpeää. Ymmärrän, että loppuratkaisu ei miellytä, mutta säännöt ovat olemassa kuskien turvallisuuden turvaamiseksi, ei jännityksen lisäämiseksi. Emmekö oppineet Abu Dhabista mitään?

Eetu Lehtonen: Haas. Amerikkalaistallia ei ole nähty pisteillä sitten Itävallan GP:n. Monzastakin osattiin odottaa vaikeaa, mutta Kevin Magnussenin ohuet pistesaumat kolisi jo startissa. Mick Schumacherilta nähtiin hyvää taistelua, mutta kyyti ei yksinkertaisesti autossa tuntunut riittävän.

FLOP2

Juuso Koivumäki: Valtteri Bottas. Mauton ja vaisu viikonloppu suomalaiselta. Alfa Romeon suorituskyky on dipannut suhteessa muihin ja tämä näkyy selvästi suomalaisen motivaatiossa. Katse on syytä kääntää jo ensi kauteen.

Nooa Ruuth: Aston Martin. Pakko kompata Eetua tässä. Aston Martinilla riittää rahoitusta, mutta projekti ei tunnu etenevän minnekkään. Aika-ajot voisi katsoa läpi sormien jos auto olisi edes luotettava, mutta ei. Sergio Perezin nappaama voitto tallin riveissä vaikuttaa tällä hetkellä kaukaiselta unelta.

Eetu Lehtonen: Aston Martin. Vihreät autot eivät menneet Monzassa mihinkään. Molemmat autot jäivät aika-ajojen ensimmäiseen osioon ja tekniset viat johtivat myös molempien keskeytykseen. Brittitallin tämän vuotinen kopio ei ole selvästikään onnistunut tekele.

FLOP1

Juuso Koivumäki: Aston Martin. Ei kulkenut aika-ajoissa, eikä kilpailussa. Isolla budjetilla operoiva Aston Martin pystyy taistelemaan vain pikkutalleja – jos edes niitäkään – vastaan. Kausi on ollut todella iso pannukakku brittitallilta.

Nooa Ruuth: Nicholas Latifi. Kanadalaisen rahkeet on nähty. De Vries marssi Williamsille ja pesi Latifilla lattiaa. Latifi tuo talliin tärkeää sponsoritukea, mutta nyt jos koska nähtiin, että miehen paikka ei ole F1-sarjassa.

Eetu Lehtonen: Nicholas Latifi. Italian GP sen viimeistään näytti, kuinka huono Latifi on. Nyck de Vries istui kylmiltään autoon, jolla kanadalainen on saanu suhailla koko kauden ja tukkaan tuli niin, että varmasti sattuu. Toivottavasti tämä esimerkki Latifin hitaudesta oli viimeinen naula arkkuun kisakuljettajan roolissa.

TOP3

Juuso Koivumäki: Max Verstappen. Hollantilaista ei oikein voi jättää tänäkään viikonloppuna TOP3:n ulkopuolelle. Todistamme yhden kaikkien aikojen kuljettajan dominointia, niin kova Verstappen on. Tällä hetkellä hänelle ei voi kukaan yhtään mitään.

Nooa Ruuth: Carlos Sainz. Fantastinen nousu espanjalaiselta. Sainz on hilannut itseään lähemmäksi Red Bullin kakkoskuski Pereziä kauden mittaa. Monzan suoritus kielii siitä, että alkukauden Sainz saattoikin olla poikkeus normaalista suorittamisesta.

Eetu Lehtonen: Zhou Guanyu. Yksinkertaisesti vahva ja tasapainoinen kilpailu. Pisteet ovat olleet tiukassa Alfa Romeolla kauden jälkimmäisellä puoliskolla ja uudesta sopimuksesta ajavalle kiinalaiselle varmasti mahtava lisäbuusti.

TOP2

Juuso Koivumäki: George Russell. Brittikuski ajaa viikonlopusta toiseen podiumille kuin kone. Voiko tämän tasaisempaa suorittajaa olla? Fantastinen ensimmäinen kausi Mersulla Russellille. En ihmettelisi, vaikka mies istuisi MM-pisteissä kolmospaikalla kauden lopussa.

Nooa Ruuth: Zhou Guanyu. Loistavaa työtä kiinalaiselta! Nuorukainen varmistelee ensi kauden ajopaikkaa tällaisilla suorituksilla. Samalla katkesi Alfa Romeon pidempi pisteetön putki.

Eetu Lehtonen: George Russell. Mercedes-kuljettaja napsi jälleen kerran rusinat pullasta. Hyvä lähtöpaikka muiden rangaistuksien myötä ja Mr. Consistency pitää edelleen lempinimestään tällä kaudella tukevasti kiinni. Ajatella, että Russell on vain 16 pisteen päässä MM-sarjan kakkostilasta tämän kauden hopeanuolella.

TOP1

Juuso Koivumäki: Nyck de Vries. Ensimmäistä kertaa Williamsin rattiin, heti Q3:een ja kilpailussa pisteille. Hollantilainen näytti, miksi on juhlinut mestaruuksia käytännössä kaikissa muissa sarjoissa paitsi Formula 1:ssä. Toivottavasti de Vriesille löytyy paikka ensi kaudeksi.

Nooa Ruuth: Nyck de Vries. Eihän tälle ole muuta vaihtoehtoa. Hollantilainen saapui konkarin elkein Williamsille, napaten pisteitä heti avauskilpailussa. Jos mies jatkaa Singaporessa sairastuneen Albonin tilalla, voi kyyti olla erilaista, mutta se ei tule himmentämään Monzan saavutuksia.

Eetu Lehtonen: Nyck de Vries. Harvemmin enää nykypäivänä nähdään 27-vuotiasta debytanttia, mutta nyt nähtiin ja onneksi näin. De Vries on odottanut näytön paikkaa kuin kuuta nousevaa ja ei jättänyt ketään kylmäksi. Sanoinkuvaamattoman kova suoritus heikolla Williams autolla. Antakaa nyt joku herranjestas tälle miehelle ajopaikka!