Red Bullin Max Verstappen ajoi kotikilpailunsa voittoon Hollannin Zandvoortissa. Verstappenin mestaruus on käytännössä jo sinettiä vaille valmis, mutta takana olevista sijoista käydään muiden kärkikuskien välillä vielä kovaa taistoa.

SuomiF1-sivusto listasi kilpailun topit ja flopit.

FLOP3

Juuso Koivumäki: Valtteri Bottas. Suomalaiselta erittäin vaisu viikonloppu. Tallikaveri Guanyu Zhou oli jatkuvasti niskan päällä. Bottaksen alkukauden erinomainen vire näyttäisi valuneen tyystin hukkaan.

Nooa Ruuth: Ferrari. Italialaistalli voitaisiin naulata floppilistalle loppukaudeksi. Joka viikonloppu sattuu jotakin, mikä tekee Ferrarista naurunalaisen. Tällä kertaa varikkopysähdykseltä puuttui rengas, ei mikään iso juttu. Tämä pilasi Carlos Sainzin kilpailun ja mahdollisuuden tuplapodiumiin.

Eetu Lehtonen: Alfa Romeo. Alfa Romeo on tällä hetkellä yksinkertaisesti liian hidas ja epäluotettava. Ei mikään mairitteleva yhtälö autourheilun kuninkuusluokassa.

FLOP2

Juuso Koivumäki: Ferrari. Laskuissa ei voi enää edes pysyä siitä, kuinka mones aivan uskomaton söhläys tallilta tänään nähtiin. Kerrassaan surkea esitys jälleen. Ensiksi rengas unohtuu varikkopysähdyksellä ja sen jälkeen Sainz päästetään vaarallisesti toisen auton eteen. Käsittämätöntä sähläystä jälleen kerran.

Nooa Ruuth: Valtteri Bottas. Suomalaisen kausi näyttää olevan pahassa syöksyssä. Alfa Romeo on tällä hetkellä yhtä luotettava kuin koko talven pihalla seissyt mökkimopo. Asiaa ei auta sekään, että Bottaksen omat suoritukset radalla eivät herätä kummoista luottoa pisteistä. Tallin onneksi Haasin viikonloppu oli myös murheellinen, mutta Bottaksen toivoma neljäs sijoitus MM-pisteissä voidaan jo unohtaa.

Eetu Lehtonen: Ferrari. Maranellon mokalistassa alkaa olemaan tälle kaudelle enemmän merkintöjä kuin heidän taktiikkavihkosessaan aakkosia. Ferrarin sirkuslauma ei pettänyt viihdearvollaan Hollannissakaan, kun yksi Ferrarin mekaanikoista pörräsi muun varikkoporukan takana rengas sylissään, joka olisi sillä sekunnilla pitänyt olla jo Carlos Sainzin autossa kiinni.

FLOP1

Juuso Koivumäki: Alpha Tauri. Jos Ferrari söhläili, niin tällä kertaa ykköspaikan siinä kategoriassa nappaa kuitenkin Alpha Tauria. Yuki Tsunodan kohdalla tapahtunut varikko- ja rengassekoilu oli tällä kertaa vertaansa vailla.

Nooa Ruuth: AlphaTauri. Käsittämätöntä sekoilua koko tallilta. Talli halusi välttää sakot ajattamalla jo turvavöittä olevan Yuki Tsunodan varikolle huonosti kiinnitetyillä renkailla. Auto oli matelun jälkeen saanut niin paljon siipeensä, että seuraavalla kierroksella olikin aika parkkeerata auto pientareelle. Turha tästä on mitään foliohattuteorioita vetää, se olisi hölmöä. Hölmöä oli kuitenkin AT:n pelleily muiden kilpailulla.

Eetu Lehtonen: AlphaTauri. Olipahan esitys. Yuki Tsunoda laittoi auton jo parkkiin, avasi turvavyöt, mutta talli käski kiikuttamaan laitteet varikolle. Eipä siinä sinänsä vielä mitään, mutta mikähän aivopieru oli iskeä japanilainen vielä takaisin, kun muu porukka oli jo kaksi kierrosta edellä? Sitten auto radalle ja uudestaan parkkiin. Foliohatuille tuli varmasti monessa taloudessa käyttöä.

TOP3

Juuso Koivumäki: Lance Stroll. Kanadalaiselta tasapainoinen viikonloppu. Kanadalainen taisteli hyvällä aika-ajolla ja erinomaisella kilpailulla itselleen pisteen. Parempi tuuri turva-auton kanssa olisi voinut tuoda huomattavasti isomman potin.

Nooa Ruuth: Fernando Alonso. Espanjalainen osoittaa, miksi hän kuuluu F1-sarjaan. Loistavaa ajamista sekä varsinkin puolustusta viimeisillä kierroksilla. Lando Norris pysyi takana tuoreilla renkailla, mikä vahvisti Alpinen paikkaa neljäntenä MM-taulukossa.

Eetu Lehtonen: Lance Stroll. Keskikastissa todistettiin jotain, mitä ei turhan usein todisteta. Toinen Kanadan F1-sankareista ajoi vahvan ja tasapainoisen viikonlopun. Aston Martinin vauhti ei päätä huimaa, mutta Stroll raapi vahvalla aika-ajolla ja maltillisella kisasuorituksella viimeisen pisteen haaviinsa.

TOP2

Juuso Koivumäki: Mercedes. Jos jonkin Mersu osaa, niin taktisen pelin. Saksalaisjätti veti Ferraria ja Red Bullia kisastrategian osalta Hollannissa 100-0 kuonoon. Vain hieman huono tuuri turva-autojen kanssa aiheutti harmaita hiuksia. Samalla, kun vauhtikin alkaa paranemaan hiljalleen, Mersu voi olla jopa MM-kakkonen tänä vuonna.

Nooa Ruuth: George Russell. Brittikuljettajan laittaminen toppilistalle riippuu täysin siitä, miltä kulmalta hänen kilpailuaan katsoo. Russell osoitti loistavaa harkintakykyä vaihtaessaan renkaansa kilpailun lopussa, varmistaen palkintosijansa. Samalla hän kuitenkin tuomitsi tallikaverinsa Lewis Hamiltonin pienen voittomahdollisuuden. Russell teki selväksi, että häntä ei siipimiehen rooli kiinnosta, vaikka kyseessä olisikin mahdollisesti Mercedeksen kauden ainoa voitto.

Eetu Lehtonen: Max Verstappen. Vaikeaa on hollantilaista pitää poissa TOP-listoilta. Red Bull ja Verstappen ovat lyömätön yhdistelmä ja molemmat tekevät jatkuvasti kaiken oikein. Mercedes olisi ilman virtuaalista turva-autoa saattanut olla todellinen uhka, mutta mestarit löytävät aina tiensä tavalla tai toisella kärkeen.

TOP1

Juuso Koivumäki: George Russell. Jälleen erinomainen viikonloppu ilman virheitä. Pelasti kisassa Mercedeksen palkintopallipaikan tulemalla sisään vielä turva-auton takana, vaikka se tarkoitti varmasti Verstappenin päästämistä ohi. Tuolla ei kuitenkaan ollut väliä, sillä hollantilainen olisi tullut joka tapauksessa ohi.

Nooa Ruuth: Lance Stroll. Loistava viikonloppu kanadalaiselta. Aston Martin ei ole liian kaukana AlphaTaurista, Haasista sekä Alfa Romeosta, joten pisteet ovat elintärkeitä tallille. Stroll jätti Sebastian Vettelin kauas taakseen, joka totta puhuen pitäisi olla jo oletus tällä hetkellä.

Eetu Lehtonen: Fernando Alonso. Erittäin väkevä kilpailu espanjalaiselta. Aika-ajon jälkeen vaikutti siltä, ettei Zandvoortin baana sovi Alpinelle hyvin, mutta niin sieltä vanha kettu raapi itsensä aina kuudenneksi saakka.