Formula 1:n sääntöuudistus koskien rengaslämmittimiä teettää merkittävästi uutta suunnittelutyötä Pirellille, kertoo Pirellin moottoriurheilujohtaja Mario Isola.

Formula 1 -sarja on kieltämässä rengaslämmittimet kaudesta 2024 eteenpäin. Isolan mukaan nykyisen kaltaisilla renkailla ei voi enää tuolloin ajaa.

– Jos halutaan ajaa ilman elektronisia lämmittimiä, rengas täytyy suunnitella kokonaan uusiksi. Ei riitä, että rakennettaan uusi seos laajemmalla toimintaikkunalla, Isola sanoi Auto Motor und Sportille.

Rengastestejä tullaan suorittamaan loppukaudesta vapaiden harjoitusten yhteydessä.

– Mitä nopeampi auto on, sitä enemmän rengas joutuu rasitukseen. Meidän on tehtävä rengas, jonka lämmittelyprosessi onnistuu myös hitaammalla autolla, mutta samalla se ei saa ylikuumentua nopeammilla autoilla. Meidän on löydettävä kompromissi, jolla saamme renkaan toimimaan kaikissa kymmenessä autossa.

– Se ei tule olemaan helppoa, Isola summaa.