Hollannin GP:stä muodostui Ferrarin kannalta surullisen tuttu, kun italialaistalli onnistui jälleen möhlimään itse mahdollisuutensa parempiin sijoituksiin.

Carlos Sainzin ensimmäinen varikkopysähdys meni täysin mönkään, sillä varikkotiimi ei ollut valmiina. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, heiltä puuttui kokonaan yksi rengas ja varikkokäynti venähti luvattoman pitkäksi.

Ferrarin temput varikolla ei kuitenkaan päättynyt tähän, vaan he onnistuivat hankkimaan Sainzille vielä viiden sekunnin aikasakon. Myöhäinen turva-auto kilpailun loppupuolella avasi varikkorullianssin, jonka yhteydessä Sainz päästettiin varikkosuoralla suoraan Fernando Alonson tielle.

Tunaroinnit varikolla ja lukuisat epäonnistumiset strategioiden kanssa kuluvalla kaudella sai kauden 2016 maailmanmestarin Nico Rosbergin antamaan rajua palautetta italialaistallille. Rosberg toimii tätä nykyä Sky Sportsilla asiantuntijana.

– Voi hyvä luoja. Mattia Binotto jaksaa jankata, ettei heidän tarvitse tehdä muutoksia, sillä kaikki sujuu hyvin. Koska se päivä koittaa?, ihmettelee Rosberg Ferrarin toimintaa Hollannissa.

– Tuo ei ole mahdollista. Jopa Formula 2 -ja Formula 3 -tallit tekevät parempoaa työtä taktiikoiden ja varikkokäyntien kanssa kuin Ferrari.

– Menet varikolle, eikä siellä ole normaalissa kisassa renkaita valmiina? Jossain vaiheessa heidän on tehtävä muutoksia, arvostelee saksalainen.

Ferrari-pomo vastasi Rosbergin kritiikkiin kommentoimalla, että ulkopuolelta on helppoa arvostella muiden tekemisiä.

– Paddockin ulkopuolelta on helppoa kritisoida. Me emme tule vaihtamaan ihmisiä ja se on vastaukseni Rosbergille, sanoo Binotto.

– Meillä on loistavia ihmisiä ja se on todistettu, että urheilussa vakaus on tärkeää ja se, että parannamme päivä päivältä ja kisa kisalta.

– Se vaatii vuosia ja kokemusta talleilta ollakseen kärjessä, enkä näe syitä, miksi meidän kantiltamme se olisi erilaista, totesi Ferrari-pomo.

Hollannin GP meni odotuksiin nähden jälleen Ferrarilta penkin alle. Charles Leclerc onnistui tuomaan autonsa kolmantena maaliin, mutta Sainzin viiden sekunnin aikasakko pudotti espanjalaisen viidenneltä sijalta kahdeksanneksi.

LUE MYÖS: Red Bull -pomo avaa jäissä olevia neuvotteluja Porschen kanssa – Pallo on autojätillä: ”Heidän täytyy vain tehdä päätös”

Hollannin GP:n koosteen näet alta.