Oscar Piastrin ympärillä pyörivä saaga on jatkunut jo muutaman viikon. Alpinen reservikuljettaja julkistettiin jo ranskalaistallin kuskiksi Fernando Alonson lähdettyä Aston Martinille. Sosiaaliseen mediaan julkistettu tiedote sai Piastrilta kuitenkin nopean vastauksen: hän ei aja ensi kaudella Alpinella.

Ranskalaistalli oli hyvin yllättynyt tästä. Piastri on raporttien mukaan solmimassa sopimusta McLarenin kanssa, mutta Alpine ei ole halukas päästämään huippulupaustaan ilman kiistaa.

Alpine-pomo Otmar Szafnauer paljastikin lauantaina, että Piastri tiesi saavansa ajopaikan Alpinelle ennen julkistusta. Szafnauer oli kertonut asiasta Piastrin ollessa tallin simulaattorissa. Silloin Piastrin tunnelmat olivat olleet erilaiset hänen tiedotteeseensa verrattuna.

– Hän hymyili ja oli todella kiitollinen meille. Teimme julkistuksen nopeasti sen jälkeen, Szafnauer kommentoi Autosportille.

– Kuulimme siitä, että hän ei aja meillä sosiaalisesta mediasta.

Piastrin tulevaisuus selviää maanantaina. Alpine uskoo, että heillä on oikeus pitää juniorikuljettajansa ensi kaudeksi.