Alpinen F1-tallin päällikkö Otmar Szafnauer kertoo toivoneensa Oscar Piastrilta hieman suoraselkäisempää toimintaa.

Alpine on kiistassa aussinuorukaisen kanssa, sillä ranskalaistallin mielestä heillä on pätevä sopimus Piastrin kanssa ja Piastrin sekä hänen taustatiiminsä mielestä hänellä on puolestaan validi sopimus McLaren-tallin kanssa. Osapuolien välisessä kiistassa on odotettavissa ratkaisuja jo ensi viikolla, kun sopimuslautakunta käsittelee asian.

Alpine oli alunperin suunnitellut hankkivansa Piastrille ajopaikan Williamsilta ensi kaudeksi, mutta Fernando Alonson yhtäkkinen ilmoitus siirtymisestä Aston Martinille avasi kisakuskin penkin ranskalaistallissa.

Alpine ehti julkistaa Piastrin kuljettajakseen, kunnes Piastri ilmoitti asioiden olevan toisin, eikä hän tulisi ajamaan Alpinella ensi kaudella. Australialainen oli ehtinyt jo katkaista siteensä Alpineen ja suunnannut katseensa brittitalli McLareniin. Sopimuslautakunnan päätös ensi viikolla määrittää sen, missä nuori australialainen tulee rattia vääntämään.

Szafnauer kertoi kantansa ja tuntemuksensa selväksi Sky Sportsin haastattelussa. Alpine-pomo sanoo olevansa pettynyt vallitsevaan tilanteeseen ja etenkin Piastriin, mutta hillitysti.

– Hän on lupaava nuori kuljettaja. Hän ei ole ajanut F1:ssä vielä, mutta toiveeni on, että hän olisi ollut hieman suoraselkäisempi, sanoo Szafnauer.

– Hän allekirjoitti palan paperia viime marraskuussa ja olemme meidän puoleltamme tehneet kaiken sovitun sopimuksesta valmistaaksemme hänet F1-sarjaa varten.

– Hänen puolensa sopimuksesta oli joko ajaa meillä tai ottaa löytämämme paikka jostain muualta, johon sijoittaisimme hänet seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Toivon vain, että Oscar olisi muistanut, mitä hän allekirjoitti marraskuussa ja mihin hän ryhtyi, ruoskii Szafnauer Piastria.

Keskustelut käynnissä muiden ehdokkaiden kanssa?

Alpinen tallipäälliköltä udeltiin myös toisen ajopaikan täyttämisestä, mikäli Piastri päätyy McLarenille. Szafnauerin mukaan he katsovat ensin sopimuslautakunnan päätöksen ennen ylimääräistä hosumista.

McLaren osti Daniel Ricciardon sopimuksen ulos tällä viikolla, saadakseen Piastrille vapaan penkin. Ricciardoa on huhuiltu takaisin talliin, jossa hän vietti kaudet 2019-20 sen kulkiessa vielä Renaultin nimen alla. Szafnauer ei sulje toisen australialaisen palveluksia pois.

– Tiimissä puhutaan erittäin ylistävään sävyyn Danielista ja hänen ajastaan täällä. Emme ole käyneet vielä strategisia keskusteluita, mutta kaikki keneltä olen asiasta kysellyt, ovat arvostaneet hänen taitonsa kuljettajana sekä tiimin motivaattorina, sanoi Alpine-pomo.

Lähde: motorsport.com