Kolminkertainen F1-maailmanmestari Nelson Piquet on julkaissut anteeksipyynnön Lewis Hamiltonille. Alkuviikosta sosiaalisessa mediassa alkoi kiertää video, jossa Piquet käytti rasistista kieltä haastattelussa keskustellessaan Hamiltonista.

Koko F1-maailma alkoi nopeasti osoittamaan tukeaan Hamiltonille. Seuraavana päivänä myös brasilialainen julkaisi anteeksipyynnön. Entinen F1-kuski kiistää kuitenkin jyrkästi käyttäneensä rasistista kieltä.

– Haluan selventää viime päivinä mediassa liikkunutta videota minusta viime vuodelta.

– Sanoin asioita, joita en ollut miettinyt loppuun asti, enkä ala puolustelemaan sanomisiani. Mutta haluan kuitenkin selventää, että käyttämääni sanaa pidetään Brasilian Portugalin termistössä ”jätkänä” tai ”henkilönä”. Minä en koskaan käyttäisi sitä sanaa niin, miten jotkut julkaisut väittävät. Minä tuomitsen jokaisen, joka väittää minun vähätelleen kuskia hänen ihonvärinsä takia.

– Haluan pyytää anteeksi jokaiselta, jota sanani koskivat, myös Lewisiltä. Mutta mediassa liikkuva käännös ei heijasta sanojani. Syrjinnällä ei ole sijaa moottoriurheilussa ja olen iloinen voidessani selventää sanojani.

F1-toimittaja Chris Medlandin mukaan F1-sarja ei ole tyytyväinen Piquet’n anteeksipyyntöön. Sarjan päälliköt pohtivat jopa ikuista porttikieltoa miehelle. Brassin puolustelua ei katsottu hyvällä kuninkuusluokan piireissä.