Mercedeksen Lewis Hamilton kuvasi Azerbaizhanin osakilpailun olleen hänen pitkän uransa kivuliain kokemus.

Mercedes paini koko viikonlopun autonsa järkyttävästä pomppimisesta ja etenkin seitsenkertaisen maailmanmestarin selkä oli koetuksella. Britti valitteli kilpailun aikana kovasti selkäänsä ja kilpailun päätyttyä ohjaaja poimi kuviin Hamiltonin, joka pääsi nousemaan autonsa ohjaamosta vain vaivoin.

Hamilton kertoi kilpailun jälkeen selän olevan äärettömän hellänä, ja ettei hän halua enää koskaan kokea vastaavaa F1-auton puikoissa.

– Tuo oli urani kivuliain ja rankin kilpailu jonka olen kokenut. En halua sitä pomppimista enää. Teen kaikkeni välttääkseni tuollaisen jatkossa, sanoi Hamilton RaceFansille.

Hamilton kertoi kipujen olevan jossakin vaiheessa niin rajuja, että hänellä oli täysi työ pitää W13-kilpuri Bakun vauhdikkaan katuradan kaiteiden välissä.

– Se pomputti niin paljon. Oli monta tilannetta, jossa osuin melkein seinään, jatkaa britti.

– Huolestutti, että ajan 300 kilometriä tunnissa seinään. En ole koskaan murehtinut tuollaista kilpakuljettajana niin paljon kuin tänään. Sellaista ei koskaan ajattele, joten se oli erittäin outo tunne.

Britti kertoo olevansa huolissaan joka ikinen kerta, kun hän hyppää tämän kauden kilpurinsa ohjaamoon. Hamilton käytti tänä viikonloppuna erilaisia osia autossaan kuin hänen tallikaverinsa George Russell eivätkä ne selvästikään toimineet.

– Georgella (Russell) ei ollut samanlaista pomppimista kuin minulla. Hänen autonsa teki sitä paljon vähemmän. Eilen hävisin hänelle pelkästään suorilla kolme ja puoli kymmenystä sen takia, paljasti Hamilton.

Hamiltonilla oli “jokin testiosa” autossaan ja erilainen takajousitus verrattuna tallikaveriinsa. Seitsenkertaisen mestarin autossa olleet palikat voikin selvästi heittää romukoppaan.

Kisan koostevideon näet alla olevalta videolta.