FIA on muuttanut toisen kerran politiikkaansa Bakun katuradan varikon sisääntuloviivan kanssa, uutisoi RaceFans.

Bakun vauhdikkaan katuradan varikolletulo on yksi vaarallisimmista paikoista koko F1-sarjan kalenterissa. Kuljettajat lähestyvät varikon sisääntuloa reilusti yli 300 kilometrin tuntivauhdilla, joten linjauksen on oltava selkeä.

Kuljettajat ylittävät valkoiset katkoviivat ajaessaan kohti varikkoa. Perjantaina FIA:n kilpailunjohtaja Niels Wittich linjasi, ettei yksikään auto, joka jatkaa matkaansa radalla saa ylittää valkoisia katkoviivoja. FIA teki kuitenkin toisen täsmennyksen hieman ennen kolmansia harjoituksia.

Wittich teki linjauksen liittyen kiinteään valkoiseen viivaan, joka johtaa lopulta kokonaan varikkotielle saakka.

– Jokainen auto, jonka kaikki neljä rengasta ovat kiinteän valkoisen viivan vasemmalla puolella on ajettava varikolle. Kuljettajan oletetaan olevan päättänyt ajavansa varikolle, mutta odottamattomien tilanteiden sattuessa tuomaristo katsoo rikettä tarkemmin, linjasi kilpailunjohtaja.

Näin ollen varikolle johtavan tien valkoiset katkoviivat saa ylittää, mutta kiinteää viivaa ei.