McLarenin tallipäällikkö Andreas Seidl kertoo avoimesti jo tässä vaiheessa kautta, etteivät he tule mahtumaan kulukaton alle tänä vuonna.

Syyt tälle ovat tuttua kauraa, joista useat tallit ovat olleet jo aiemmin huolissaan. Alati kasvavat rahtikulut sekä yleinen hintatason nousu vallitsevassa maailmantilanteessa rasittaa myös perinteikkään brittitallin kassaa liikaa.

McLarenin lisäksi huolensa inflaation vaikutuksista ovat ilmaisseet Red Bull sekä Ferrari. Seidl paljasti Bakussa heidän olevan yhtälailla pulassa kulukaton kanssa.

– Meillä oli vuoden alussa suunnitelma, jolla pysyisimme budjetissa, mutta kaikkien ylimääräisten ja odottamattomien lisäkulujen myötä emme tule mitenkään mahtumaan kulukaton alle, kertoo Seidl RaceFansille.

– Nämä valtavat odottamattomat kulut etenkin rahdissa ja yleisessä hintatasossa tarkoittaa sitä, että olemme samassa jamassa kuin jotkin muutkin tallit.

Seidl kertoo tallin edelleen olevan täysin budjettikaton kannalla, mutta toivoo löytävänsä ratkaisun yhdessä FIA:n sekä muiden tallien kanssa kulukattoasian ratkaisemiseksi. Pienemmät tallit, jotka ovat tällä hetkellä pysymässä sallituissa rajoissa eivät tietenkään hevillä ole antamassa muille almuja asian kanssa.

– Olen edelleen äärettömän iloinen siitä, että meillä on kulukatto asetettuna, sanoi Seidl.

Kulukaton ylityksistä saatavia sanktioita ei olla vielä tässä vaiheessa kiveen hakattu, sillä aiemmin vastaavista rikkeistä ei olla suurempia rangaistuksia jaettu.