F1-sarjan entinen omistaja Bernie Ecclestone sai aikaan suuren kohun torstaiaamuna. 91-vuotiasta haastateltiin Good Morning Brittain -aamushowssa, jossa Ecclestonelta kysyttiin tämän suhteesta ystäväänsä Venäjän presidentti Vladimir Putiniin.

Haastattelijoiden yllätykseksi 91-vuotias bisnesmies alkoi puolustelemaan Putinin tekoja viime kuukausina. Venäjän aloittama sota on hänen mukaansa vain arviointivirhe. Tämän lisäksi Ecclestone tylytti Ukrainan presidentti Volodomyr Zelenskyitä, ja syytti tätä sodan jatkumisesta.

– Ottaisin edelleen luodin hänen (Putinin) puolesta. Toivon, että se ei sattuisi kovasti, mutta tekisin sen, Ecclestone aloitti.

– Hän on bisensmies niin kuin minäkin. Joskus me teemme virheitä. Hänen vastapuolensa Ukrainassa oli minun ymmärtääkseni ennen koomikko. Hän haluaa ilmeisesti jatkaa sitä uraa tälläkin hetkellä. Jos hän ajattelisi asioita tarpeeksi, niin ehkä hän yrittäisi enemmän keskustella herra Putinin kanssa. Hän on hyvin järkevä mies.

Haastattelijat tiedustelivat sen jälkeen, kuinka Ecclestone voi puolustella miestä, jonka sodanjulistus on johtanut tuhansiin kuolemiin molemmilla puolilla. Tähänkin Ecclestonella oli vastaus.

– Ei hän tehnyt näitä asioita tahallaan. Amerikkakin on liikkunut sotilaallisesti maihin, joissa heillä ei ole mitään asiaa olla.

Viimeisessä puheenvuorossaan Ecclestone sysää kaiken vastuun sodasta Zelenskyille.

– Ehdottomasti, hänen (Zelenskyin) olisi pitänyt tehdä enemmän, jotta tämä sota oltaisiin vältetty.

F1-sarja riensi nopeasti erottamaan itsensä entisen omistajansa näkemyksistä.

– Bernie Ecclestonen tekemät kommentit ovat täysin lajin nykyarvojen vastaisia.