F1-sarjan yksi kuumimmista puheenaiheista viime viikkoina on ollut Volkswagen Groupin halukkuus liittyä kuninkuusluokkaan. Audi sekä Porsche ovat lähteiden mukaan todella lähellä moottorivalmistajasopimusta F1-sarjan kanssa.

Tuoreiden tietojen mukaan McLarenia jo kuukausia kosiskellut Audi olisi kääntänyt huomionsa Alfa Romeon puoleen. Legendaarinen autovalmistaja on tarjonnut noin 500 miljoonaa osasta McLarenin omistusta, mutta Zak Brown ei ole tullut vastaan.

Alfa Romeo Sauberin tallipäällikkö Frederic Vasseur kielsi neuvottelut Audin kanssa. Tallin manageri Beat Zehdner oli avoimempi asian suhteen.

– Olemme työskennelleet aiemmin Mercedeksen sekä BMW:n kanssa. Audi sopisi tänne todella hyvin, Zehdner kommentoi Grandprix-sivuston mukaan.

– Olemme selvästi mielenkiintoinen talli kumppaniksi monelle, varsinkin kahden ensimmäisen kilpailun suoritusten jälkeen. Mutta minä en voi kommentoida asiaa enempää, en ole mukana näissä neuvotteluissa.

Tällä hetkellä Alfa Romeolla on käytössään Ferrarin moottori. Volkwagen Groupin liittyminen F1-sarjaan tapauhtuisi kuitenkin mitä todennäköisemmin vasta kaudelle 2026. Tällöin F1-sarjan on määrä ottaa käyttöön täyden uudenlainen voimanlähde.