Williamsin tallipäällikkö Jost Capito vakuuttelee Nicholas Latifin nauttivan vielä tallin täyttä tukea, vaikka hänen alkukautensa onkin ollut täydellinen katastrofi.

Kolmatta kauttaan Williamsilla pyristelevä Latifi on sortunut lukuisiin ajovirheisiin, eikä hänen vauhtinsa ole riittänyt tallikaveriksi tälle kaudelle talliin hypänneen Alex Albonin kyytiin. Capito toppuuttelee puheita kanadalaisen korvauspuheista, sillä neljä osakilpailua on vasta takana.

– Mielestäni tuo on pään sisäinen asia, eikö olekin? Hän kykenee ajamaan erittäin lujaa ja samoihin kierrosaikoihin kuin Alex (Albon), jos kaikki on siltä osin kohdillaan, sanoo Capito PlanetF1:n mukaan.

– Autot ovat hieman vaikeampia ajaa kuin viime vuonna ja hänen täytyy päästä sen yli. Hänellä on tähän koko tallin tuki takanaan.

– Tuollaiset virheet eivät tietenkään auta, sillä sinun täytyy aina uudestaan taistella itseluottamuksen rakentamiseksi. Olemme kuitenkin varmoja, että hän pääsee tästä yli, jatkaa Williams-pomo.

Latifin syoksykierre alkoi oikeastaan jo viime kauden Abu Dhabin GP:stä, kun kanadalainen rysäytti autonsa kaiteisiin ja käynnisti tapahtumaketjun yhdestä F1-sarjan lähihistorian kyseenalaisimmasta ratkaisuista. Williams-kuljettaja sai tilanteesta runsaasti rapaa niskaansa sosiaalisen median puolella, eikä hurjimmissa tapauksissa henkilökohtaisilta uhkauksiltakaan vältytty.

– Mielestäni häneen on vaikuttanut eniten kaikki kommentit ja uhkaukset viime kaudella, josta olemme auttaneet häntä pääsemään ylitse, kertoo Capito.

– Tilanteet joita hänellä on ollut sen jälkeen ei ole buustannut itseluottamusta, mutta me tsemppaamme häntä ja uskomme hänen saavan hommman rullaamaan paremmin.

– Hänen on vain opittava se ja mielestäni hän menee jo oikeaan suuntaan, totesi saksalainen.

Nicholas Latifi on Mick Schumacherin kanssa ainoat vakiokuljettajat, jotka eivät ole saavuttaneet vielä tällä kaudella MM-pisteitä.