Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton koki tänä viikonloppuna kenties uransa huonoimman viikonlopun.

Seitsenkertainen mestari oli suurissa vaikeuksissa kilpurinsa kanssa läpi viikonlopun, eikä pistepusseihin tullut täytettä sprintissä tai pääkilpailussakaan. Sunnuntain 13:s tila ei kokenutta brittikuljettajaa lämmittänyt.

– Auto oli surkein tähän mennessä, valitteli Hamilton Sky Sportsille.

Mercedes-tähdeltä udeltiin kilpailun taktiikasta ja siitä, olisiko aikaisempi varikkopysähdys antanut eväät pistetaistoon.

– En tiedä, tuskin olisi ollut suurta vaikutusta aiemmalla stopilla. Tämä on vain viikonloppu, joka täytyy saada unohdettua, se on varma, totesi pettynyt britti.

Jos ennen sunnuntaita Hamilton oli toiveikkaana MM-taistelustaan vielä teoreettisella tasolla, oli sunnuntai hänelle sellainen mahalasku, että nyt britin mukaan voi unohtaa teorioista puhumisenkin.

– Olen varmasti ulkona mestaruustaistosta, siitä ei ole kysymystäkään. Jatkan kuitenkin työn tekoa niin kovaa kuin pystyn ja yritän saada paketin kasaan jollain tavalla, sanoi pettynyt Hamilton.

Hamilton on neljän ajetun kilpailun jälkeen MM-sarjassa vasta seitsemäntenä. Eroa sarjaa johtavaan Ferrarin Charles Leclerciin on jo 58 pistettä.