Formula 1 -talli McLaren on pestannut yhdysvaltalaiskuski Colton Hertan testikuljettajakseen.

22-vuotias Herta ajaa tällä hetkellä IndyCar-sarjassa Andretti Autosportsin riveissä. Nuoren yhdysvaltalaisen haaveissa on ollut siirtyminen F1-sarjaan.

McLaren tulee käyttämään Hertaa vanhojen autojen testaukseen tarkoitetun pykälän mukaisesti. Pykälä mahdollistaa talleille sen, että he voivat ajattaa lupaavia kuljettajia ja saada heille kokemusta F1-autoista.

– Colton on osoittanut kykynsä IndyCarissa, ja odotamme innolla, miten hän sopeutuu Formula 1 -autoon, McLarenin tallipäällikkö Andreas Seidl sanoi.

Hertaa ei voida kuitenkaan nähdä ensi viikonloppuna McLarenin ratissa Bahrainin GP:ssä, vaikka Daniel Ricciardo ei olisikaan toipunut koronasta. Hertalla ei ole riittävästä pisteitä superlisenssiä varten, jotta hän voisi ajaa F1-kilpailuissa.