Suorista lausunnoistaan tunnettu Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko sanoo hiljattain kilpailunjohtajan tontilta sivuun siirretyn Michael Masin joutuneen Lewis Hamiltonin kiukuttelun takia ”uhriksi”.

Masi sai väistyä F1-sarjan kilpailunjohtajan pestistä syrjään viime kauden jälkeen. Suurimpana syynä tähän oli runsaasti keskustelua herättänyt Abu Dhabin GP:n ratkaisuhetket, jossa australialainen sovelsi turva-autosääntöä saadakseen vielä kilpailun käyntiin.

Mercedes-kuljettaja Hamilton hävisi lopulta maailmanmestaruuden Red Bullin Max Verstappenille ja siirtyi viettämään hiljaiseloa F1-maailmasta sekä sosiaalisesta mediasta. Villeimmissä huhuissa spekuloitiin jopa seitsenkertaisen maailmanmestarin uran päättymisellä.

Marko sanookin, että Hamiltonin huomionhakuinen käytös oli lopulta syypää Masin potkuihin, vaikkakin australialaiselle keksittiinkin FIA:n alaisuudessa muita tehtäviä.

– Hän vain halusi hiljaisuudellaan näyttää tyytymättömyytensä tilanteeseen sekä tehtyihin päätöksiin, naulaa Marko Saksan RTL-kanavalle.

– Osa hänen käytöksestään johti lopulta Masin sivuuttamiseen roolistaan, jatkaa Red Bull -pomo.

– Mielestäni se ei ole oikein, sillä täytyisi katsoa hänen tekemistään kaikkina näinä vuosina. Jos Masilla olisi kaikki se, mitä he nyt tuovat hänen tilalleen, olisi se ollut hänelle helpompaa tehdä päätöksiä videotuomarin ja neuvonantajan kanssa, sanoo Marko.

Viimeisimmällä kommentillaan itävaltalainen viittaa siihen, kuinka kilpailunjohdon rakennetta muovattiin Masin lähdön myötä. Jatkossa kilpailunjohtajan tehtävät jakavat Eduardo Freitas ja Niels Fittich. Sen lisäksi heitä avustavat päätöksenteossa Herbie Blash sekä videotuomareista koostuva tiimi samaan tyyliin kuin VAR-systeemi jalkapallossa.

– Michael vain uhrattiin kaiken tämän takia, murahti vielä Marko.