Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto kertoo luottavansa siihen, että Mercedeksen tuore versio heidän uudesta kilpuristaan on laillinen.

Saksalaismerkki kurvasi tänä aamuna Bahrainin talvitesteissä radalle radikaalisti muutetulla versiolla heidän W13-autostaan. Auton sivuponttoonit ovat käytännössä täysin olemattomat ja auto vaikuttaa olevan todella tiiviisti ja innovatiivisesti pakattu.

Binotto kertoo luottavansa auton laillisuuteen, sillä onhan se käynyt läpi kansainvälisen autoliiton FIA:n vaadittavat tarkastukset. Ferrari-pomo kuitenkin huomasi autossa merkittävän yksityiskohdan, joka ei välttämättä ole täysin sovitun mukainen.

– Auton peilejä katsoessa olen yllättynyt. Se on jotain sellaista mitä emme todellakaan odottaneet, kertoo Binotto muun muassa Racingnews365:lle.

Sveitsiläinen muistuttaa, ettei autojen peilejä saa käyttää tai muotoilla aerodynaamisen edun saavuttamiseksi. Mercedeksen W13-autoa katsoessa tästä on herännyt vahvat epäilyt.

– Väittelimme tästä jo aiemminkin, ettei niitä saa käyttää aerodynaamiseen tarkoitukseen. Niiden pitäisi olla siinä vain nähdäkseen taakse, jatkaa Binotto.

– Ne ovat selkeästi sellaisella tavalla laitettu, että peileissä itsessään on merkittävä aerodynaaminen tarkoitus.

Binotto uskookin, että keskusteluita on käytävä, jottei peileistä tule integroitua osaa auton aerodynaamisessa suunnittelutyössä.

– Joistakin asioista täytyy tulevaisuuden kannalta vielä neuvotella, koska nyt meillä on riski, että kaikki tiimit alkavat suunnitella peilejä, jotka näyttävät avaruusraketeilta, lisäsi Ferrari-pomo.