Red Bullin tallipäällikkö Christian Hornerin mielestä viime kaudella kilpailunjohtajana toimineen Michael Masin sivuuttamiseksi kohdistui liian suuret ulkoiset paineet.

Masi sai väistyä kilpailunjohtajan palliltaan kyseenalaisten turva-autopäätöstensä vuoksi kauden päätöskilpailussa Abu Dhabissa.

Horner sanoo australialaisen sivuuttamisen olleen raju päätös ja Red Bull -pomolta lähteekin sympatiat Masin suuntaan.

– Tämä on vaikea juttu ja se on FIA:n asia. Mielestäni se on aika tylyä, sillä hän oli erittäin vaikeassa paikassa viime vuonna, sanoo Horner talkSPORTilla.

FIA nimitti viime viikolla Masin seuraajiksi kaksi nimeä, kun kilpailunjohtajan tehtävissä vuorottelevat Niels Wittich ja Eduardo Freitas.

Tämän lisäksi FIA perustaa gp-viikonloppuihin kilpailun johtoa avustavan virtuaalisen videohuoneen, eli samankaltaisen systeemin kuin esimerkiksi jalkapallossa.

– On hienoa kuulla, että he tuovat verrannollisen systeemin VAR:n kanssa ja yhden kokeneimmista kavereista Herbie Blashin myötä, jatkaa Horner.

– Mielestäni Masin sivuuttamiseksi kohdistui liian suuret paineet, eikä se ole oikein. Se on mielipiteeni.

Horner otti myös kantaa paljon keskustelua herättäneeseen Abu Dhabin päätöskilpailuun ja debattiin siitä, ansaitsiko Max Verstappen todella mestaruutensa.

– Sinun täytyy katsoa kautta 22 kilpailun otannalla. Meitä vastaan tehtiin paljon päätöksiä ja joitakin rangaistuksia jätettiin jakamatta. Olimme lopussa hieman onnekkaita, mutta niin se joskus tässä lajissa menee. Se ei ole ohi, ennen kuin vihellys kuuluu tai lippu heilahtaa, argumentoi brittipomo.

– Taktisesti olimme teräviä lopussa. Kun Nicholas Latifi kolaroi, reagoimme välittömästi. Otimme Maxin sisään ja laitoimme hänelle tuoreet renkaat, siinä missä Lewis Hamilton jätettiin vanhoilla renkaillaan radalle.

– Maxin täytyi tehdä ohitus viimeisellä kierroksella, jonka tekikin. Jotkut ovat piiloutuneet sen tosiasian taakse, että taktisesti pelasimme pelin oikein. Max teki liikkeen ja tuli maailmanmestariksi, naulasi Horner.