Red Bullilla on vaihtunut ääni kellossa: Tästä syystä Lewis Hamiltonin ”rakettimoottori” ei enää pelota tallia

© Kuva: Getty Images

Energiajuomatalli Red Bull on ollut äänekäs viime kilpailuissa Mercedeksen autosta. Edelliset kaksi kilpailua voittanut saksalaistalli on ollut omassa luokassaan vauhdin suhteen ja tämä on huolestuttanut mestaruudesta taistelevan RB:n johtoporrasta.

Talli on kyseenalaistanut saksalaistallin kilpurin laillisuutta. Erityisesti tallin voimanlähde sekä takasiipi on herättänyt Red Bullin huomion. Nyt kuitenkin talli vakuuttelee, että Lewis Hamiltonin autoon palaava ”rakettimoottori” ei enää pelota RB:tä.

Suurin syy tähän on uudet takasiipitestit, mitkä FIA järjesti Qatarin GP:ssä. Vaikka Mercedeksen auto todettiin lailliseksi, niin uskoo Red Bull tämän johtuneen puhtaasti siitä, että he muuttivat takasiiven rakennetta testeihin sopivaksi.

– Näimme Qatarissa, että Hamiltonin suoravauhti ei ollut enää paljon meitä edellä. Tämä johtuu FIA:n tiukemmista testeistä. Mercedes ei enää käytä joustavaa takasiipeä, Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko kommentoi PlanetF1-sivuston mukaan.

– Mercedes aikoo käyttää Brasilian ”rakettimoottoriaan” Jeddahissa, mutta se ei enää tuo neljän kymmenyksen etua takasiiven takia.

Mercedes päätti asentaa Hamiltonille vanhemman moottorin Qatariin säästääkseen Brasiliassa nähtyä voimapesää. Tällöin Hamilton oli peräti 21 kilometriä tunnissa Max Verstappenia nopeampi suorilla.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.