Brasilian kisaviikonloppu sai jännittävän käänteen myöhään perjantai-iltana, kun kärkiajan aika-ajoissa kellottanut Lewis Hamilton kutsuttiin tuomariston puhuteltavaksi. Brittikuljettajan kilpuri ei läpäissyt DRS-testiä session jälkeen.

Hamiltonin Mercedeksen avattava takasiipi aukesi enemmän, mitä säännöt sallivat. Tämä rikkoo F1-sarjan teknistä säädöstöä ja johtaa lähes varmaan hylkäykseen. Mercedes-tallin jäsenet neuvottelivat tuomariston kanssa yli tunnin perjantaiyönä, eikä Hamiltonin tuomiota ole vieläkään tiedotettu.

Sen sijaan FIA ilmoitti, että päätös Hamiltonin kohtalosta tiedotetaan aamulla Brasilian aikaan. Tuomaristo on kutsunut pakeilleen myös Max Verstappenin. Sosiaalisessa mediassa kiertää viedo, missä Verstappen tutkii Hamiltonin auton takasiipeä todella tarkasti.

Onko Mercedes argumentoinut tuomaristolle, että Red Bull -kuljettaja on koskenut auton takasiipeen tehden siitä laittoman? Tämä selittäisi sen, miksi päätöksen julkistamisessa kestää näin kauan.

Hamiltonilla on alla jo viiden lähtöruudun rangaistus sunnuntain kilpailuun. Jos miehen takasiipi julistetaan laittomaksi, tarkoittaisi se lähtöä varikkosuoralta.