F1-maailma koki suru-uutisen sunnuntaina, kun kuninkuusluokan kaikkien aikojen menestyksekkäin tallipäällikkö Sir Frank Williams siirtyi ajasta ikuisuuteen 79-vuotiaana. Britti jätti F1-toimet kokonaan viime kaudella Italian osakilpailussa.

Williams oli yksi F1-pilttuiden pidetyimmistä miehistä. Aina ensisijaisesti perheeseensä turvautuva talli niitti menestystä 1980 -sekä 1990 -luvuilla.

F1-sarjan pitkäaikainen johtaja Bernie Ecclestone muisti ystäväänsä eilisen uutisen jälkeen. 91-vuotias uskoo, että F1-sarja ei olisi kestänyt ilman Williamsin panosta.

– En usko, että F1-sarjaa olisi enää olemassa ilman hänenlaisiaan ihmisiä. Meillä ei ole enää montaa tallin alkuperäistä perustajaa mukana toiminnassa, Ecclestone aloitti ESPN:n mukaan.

– Frank oli uskomaton persoona. Hän oli aina raivaamassa polkua muille. Hän oli aina muita edellä. Hän käytti kashmirneuleita, ennen kuin minä edes tiesin mikä kashmir on. Hän pyysi minulta 2000 punnan lainaa ja ilmoitti maksavansa sen takaisin 10 päivässä. Ja hän piti aina sanansa.

Ecclestone muistelee myös Williamsin vakavaa auto-onnettomuutta vuonna 1986. Tällöin epäiltiin, että britti ei selviäisi vammoistaan. Toisin kuitenkin kävi.

– Niin kuin yleensäkkin, Frank todisti kaikkien olevan väärässä. Hänenaisiaan ihmisiä ei vain enää ole.