Entinen F1-kuljettaja Giedo van der Garde sanoo, ettei kaksi ykköskuljettajaa mahdu samaan talliin, jonka vuoksi Valtteri Bottaksen valinta George Russellin sijaan olisi loogisempaa.

Kilvoittelu paikasta Lewis Hamiltonin aisaparina ensi kaudella on jatkunut jo pitkään ja sen on uskottu olevan Bottaksen sekä Russellin välinen taisto. Mercedeksen uskotaan tekevän päätöksiä tällä hetkellä vallitsevan kesätauon aikana, joten siltä osin jännitys alkaa tiivistyä.

Bottas on viiden Mercedes-kautensa aikana pudonnut jokaisella kaudella saksalaistallissa kakkoskuljettajan rooliin ja tällä kaudella virsi on jatkunut samana. Suomalainen on tällä hetkellä MM-pisteissä neljäntenä 87 pistettä tallikaveriaan perässä. Bottaksen kannalta positiivista on kuitenkin se, että hän on kerännyt neljä pistettä enemmän kuin toinen Red Bull -kuljettaja Sergio Perez.

Van der Garde liittyy siihen kerhoon, joka luukuttaa suomalaiskuljettajan jatkosopimuksen puolesta, sillä hän ei usko Hamiltonin haluavan rikkoa tallissa vallitsevaa dynamiikkaa. Britti on moneen kertaan kehunut tallikaveriaan ja sanonut hänen jopa olevan koko uransa paras tallikaveri.

– Kyllä, uskon todellakin Bottaksen jäävän, sanoo hollantilainen RacingNews365:llä.

– Hamilton ei halua Russellin kaltaista kaveria vierelleen, koska hän on englantilainen ja lehdistö olisi koko ajan hänen ympärillään.

– Jos hän ei suoriutuisi kuten pitää, kaikki osoittaisivat Russellia, jatkaa entinen Caterham-kuljettaja.

Van der Garde ei usko nuoren brittikuljettajan päätyvän Mercedekselle vielä pitkään aikaan. Hänen mielestään kaksi englantilaista ei mahdu samaan kuvaan. Sen lisäksi Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kommentoi useita kuukausia sitten, ettei hän halua enää koskaan talliinsa samanlaista asetelmaa, joka vallitsi Nico Rosbergin vielä ajaessa Hamiltonin tallikaverina.

– Kaksi ykköskuljettajaa ei mahdu samaan talliin, jatkaa hollantilainen.

– Russell haluaa näyttää heti kuinka nopea hän on, ja sitä hän todellakin on.

– Talli tarvitsee aina kakkoskuljettajan. Heiltä löytyy se jo Bottaksen myötä, joten miksi sitä pitäisi muuttaa?

Bottas ajaa Mercedeksellä viidettä kauttaan, eikä suomalaiselle ole ikinä herunut vuotta pidempää jatkopahvia. Pitkin kesää Bottaksen nimi on linkitetty myös Williamsiin sekä Alfa Romeoon.