Pirelli jatkaa uusien 18 tuumaisten renkaidensa testaamista F1-autoissa tiistaina Budapestissä. Testiin osallistuvat Mercedes, Ferrari sekä McLaren.

Silmiinpistävää oli kuitenkin Mercedeksen valinta tiistain testikuljettajaksi. Talli ei valinnut tehtävään Valtteri Bottasta tai Lewis Hamiltionia, vaan Williams-kuski George Russellin.

Erityisen mielenkiintoista tästä tekee se, että Russell kamppailee Bottaksen kanssa ensi kauden ajopaikasta Hamiltonin vierellä. Brittikuljettaja on teoriassa Mercedeksen alainen kuski, joka on ollut ”lainassa” Williamsilla.

Silti, Mercedeksen päätös on mielenkiintoinen. Formula E -kuljettaja sekä tallin virallinen varakuski Nyck De Vries oli paikanpäällä Unkarin osakilpailussa. Hän olisi siis pystynyt suorittamaan testin, jos tallin viralliset kuljettajat eivät siihen pystyisi.

Russell nappasi uransa avauspisteet Williamsilla menneenä viikonloppuna. Brittikuski oli Sebastian Vettelin hylkäyksen myötä lopulta kahdeksas.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Pirelli Motorsport

@pirellisport
@MercedesAMGF1 is testing the #Fit4F1 18-inch 2022 tyres this week. At the wheel is @GeorgeRussell63, for one day only on Tuesday at the @HungaroringF1. @F1 @fia