McLarenin teknisen johtajan James Keyn mukaan uudet umpinaiset vanteet tulevat tuottamaan ylimääräistä työtä varikkopysähdysten kanssa.

F1-sarja kokee isoja muutoksia ensi kauteen, kun autojen aerodynamiikka laitetaan kokonaan uusiksi. Myös rengaskoko kasvaa 18-tuumaisten renkaiden tullessa käyttöön.

Pienempänä uudistuksena ovat myös umpinaiset vanteet. Vaikka uudistus on pieni ja osin vain ulkonäöllinen, tallit joutuvat siihen sopeutumaan varikkopysähdyksillään.

– Sillä on vaikutusta, koska koko renkaan rakenne on erilainen. Ne ovat painavampia ja hieman erilainen muutenkin, joten se on asia, johon renkaanvaihtajien on totuttava, Key nosti esille.

Myös renkaan päällä oleva ”lokasuoja” tuo oman elementtinsä jatkossa varikkopysähdyksiin.

– Kuten esimerkkiautossa nähtiin, renkaiden päällä ovat nämä meidän lokasuojiksi nimeämät osat. Ne eivät tietenkään ole lokasuojia, vaan aerodynaamisia osia, mutta niiltä ne näyttävät, Key alusti.

– Lokasuoja ei ole edessä, jos renkaanvaihtaja on täysin oikeassa asennossa. Ne luovat oman haasteensa olemalla esteenä henkilölle, joka irroittaa ja laittaa renkaan paikoilleen.

Lähde: F1i.com