Williamsin toimitusjohtaja Jost Capito kertoo, ettei heidän tallinsa enää tulevaisuudessa etsi sellaisia kuljettajia, jotka pystyvät tuomaan tuhdin rahapötkön mukanaan.

Legendaarinen brittitalli myytiin viime vuonna sijoitusyhtiö Dorilton Capitalille, jonka myötä myös Capito saatiin ohjaamaan ruoria.

Williamsilla ollaan totuttu viimeisten vuosien aikana näkemään runsaasti niin sanottuja maksukuskeja, jotka käytännössä maksavat ajopaikastaan F1-sarjassa. Capiton mukaan tilanne on kuitenkin uusien omistajien myötä hellittänyt.

– Olemme Williamsilla sellaisessa tilanteessa, että voimme itsenäisesti päättää kuskeistamme, eikä se ole siitä kiinni, tuoko joku rahaa, kuten menneisyydessä, kertoi Capito.

– Meidän pitkän ajan suunnitelma on palata huipulle ja meidän on valittava kuljettajat, jotka sopivat siihen suunnitelmaan. Ajattelemme pelkästään sitä. Tietysti kaikki voivat lähestyä meitä, mutta päätös on myös täysin meidän, sanoo Capito.

Williamsilla on vuosien saatossa nähty monia kuljettajia, jotka eivät radalla aina täysin ajolahjoillaan säväyttäneet. Nico Hülkenberg koki kovan kohtalon uransa alkupuolella, kun Williams-talli korvasi hänet venezuelan Pastor Maldonadolla, jolla oli öljy-yhtiö PDVSA:n massiivinen taloudellinen tuki mukanaan.

Saksalaiskuljettaja ajoi kauden 2010 Brasilian GP:ssä sensaatomaisesti paalupaikalle, mutta viikkoa myöhemmin hänelle ilmoitettiin, että hän saa väistyä Maldonadon tieltä.

Maldonadon lisäksi monet muistavat varmasti myös Bruno Sennan, Sergey Sirotkinin sekä Lance Strollin. Tästä kolmikosta viimeisenä mainittu on onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa F1-sarjassa, vaikkakin isä Lawrence Strollin taloudellinen tuki on kanadalaisen taivalta runsaasti helpottanutkin.

Williamsin tämän hetkinen kuljettajapari koostuu George Russellista ja Nicholas Latifista. Russell on osoittanut kuuluvansa sarjaan, siinä missä Latifilla on ollut paljon vaikeampaa. Latifilla on myös varakkaat taustajoukot, sillä hänen isällään on taustat Williams-autossakin näyttävästi esillä olevaan Sofinaan.