Taisto Mercedeksen ja Red Bullin välillä on tämän kauden aikana kiehunut radalla ja radan ulkopuolella.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff sanoi viime viikonlopun Steiermarkin GP:n jälkeen, ettei heidän autoosa olisi tulossa enää päivitysosia tällä kaudella, mutta teknisen osaston johtaja James Allison puhui myöhemmin tällä viikolla toista.

Saksalaistallin kilpuriin on siis tulossa vielä lisää uutta palikkaa kuluvan kauden aikana. MM-sarjan kärkinimi Max Verstappen ei ole yllättynyt.

– En odota kenenkään luovuttavan tällä hetkellä, sillä tämä tulee olemaan taistoa loppuun saakka, sanoi Verstappen AD:lle.

– Meidänkin täytyy jatkaa töiden paiskomista, sillä tilanne on nyt meidän kontrollissamme. Kauden lopussa sitten näemme mihin päädymme.

– Uutisia lukevat ovat varmasti jo huomanneet James Allisonin kertoneen, että heiltä on vielä lisää tulossa, totesi hollantilainen.

Päivityksien lisäksi Mercedes on pitkin kautta kovaan ääneen protestoinut kilpailijoidensa mahdollisista vilpeistä ja koittanut hidastaa etenkin Red Bullin kyytiä.

Osasyy uusille takasiipitesteille ja tuleville hitaammille varikkokäynneille löytyy saksalaistallin tekemistä valituksista. Siinä missä fanien on hankalaa ymmärtää näitä asioita, kertoo Verstappen sen olevan ihan normaalia F1-sarjassa.

– Se johtuu osaltaan siitä, ettei heillä ole ollut yhtään kilpailijaa kahteen vuoteen, viittasi Verstappen Mercedeksen edellisten kausien dominanssiin.

Se lienee päivänselvää, ettei kumpikaan mestaruuskandidaateista ole luovuttamassa tämän kauden mestaruustaiston suhteen. Ainakaan hollantilainen ei katso silmäystäkään kohti ensi kautta, sillä MM-sarjan kärkimiehellä on tällä hetkellä ensimmäistä kertaa urallaan mestaruuteen kykenevä työkalu käsissään.

– Jos sinulla on mahdollisuus voittaa titteli, jonka eteen olet paiskinut töitä viime vuodet, sen vuoksi on mentävä, sanoi Verstappen.

– Se vaikuttaa ainakin minusta loogiselta.

Itävallan GP käynnistyy klo 12:25 alkavilla ensimmäisillä harjoituksilla. Koko viikonlopun aikataulun ja lähetysajat näet kisasivultamme!